Χυμένος καφές, τσιγάρο, «βόμβα» και...αστική ευγένεια Μεϊμαράκη σε Λαφαζάνη και Τσίπρα στο debate

Χυμένος καφές, τσιγάρο, «βόμβα» και...αστική ευγένεια Μεϊμαράκη σε Λαφαζάνη και Τσίπρα στο debate
Sooc

Ποικίλλουν τα παραπολιτικά που προέκυψαν από το παρασκήνιο του debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και τα απρόοπτα που σημειώθηκαν.

Λίγο πριν την έναρξη της «αναμέτρησης», και κατά την άφιξη του γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, του προσφέρθηκε καφές, ο οποίος όμως...χύθηκε, χωρίς όμως να λερώσει τον κ. Κουτσούμπα. Μεταξύ των άλλων απροόπτων ήταν το μπέρδεμα του Σταύρου Θεοδωράκη, που μπέρδεψε τη Σία Κοσιώνη με τη Μάρα Ζαχαρέα, το ανακάτεμα των χαρτιών της κ. Κοσιώνη, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η ερώτησή της, αλλά και το τηλεφώνημα για βόμβα στο κτήριο της ΕΡΤ, ενώ είχε αρχίσει το debate- η οποία, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αποδείχθηκε φάρσα.

Από πλευράς του, ο συντονιστής του debate, Πάνος Χαρίτος, αποκάλυψε και άλλα σχετικά με όσα δεν έδειξαν οι κάμερες, επισημαίνοντας την...αστική ευγένεια του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος όταν τελείωσε το νερό του Αλέξη Τσίπρα, σήκωσε το δικό του μπουκάλι και του γέμισε το ποτήρι, όπως και του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ακόμη, ο κ. Χαρίτος σημείωσε ότι ένας εκ των πολιτικών αρχηγών δεν άντεξε και...άναψε τσιγάρο.

Ακόμη, επισημαίνεται η έντονη κόντρα ανάμεσα στον κ. Μεϊμαράκη και τον Πάνο Καμμένο, όταν ο δεύτερος αποκάλεσε υπόδικο τον πρόεδρο της ΝΔ, με τον καυγά να συνεχίζεται με τα μικρόφωνα κλειστά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του debate, ο κ. Καμμένος απευθύνθηκε στους πολίτες μέσω Twitter, ζητώντας προτάσεις για ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Έθνους», ο κ. Τσίπρας εισήλθε στο κτήριο σχεδόν ταυτόχρονα με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία προσπέρασε, καθώς εκείνη έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους.

Ιδιαίτερο ήταν και το...κλίμα ανάμεσα στον κ. Λαφαζάνη και τον κ. Κουτσούμπα: Ο γ.γ. του ΚΚΕ ήταν ο πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς που κάθισε στο πάνελ και λίγα λεπτά αργότερα μπήκε στο στούντιο ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος χαιρέτησε έναν προς έναν τους δημοσιογράφους και έπιασε κουβέντα με τους τεχνικούς. Δεν αντάλλαξε χειραψία με τον κ. Κουτσούμπα, αλλά μόλις κάθισε, γύρισε και του είπε χαμογελώντας: «Κάνουμε λαφαζανιές, ε;».

Επίσης, όταν κάποιος δημοσιογράφος του είπε ότι το ντιμπέιτ είναι «γιορτή της δημοκρατίας», ο επικεφαλής της ΛΑΕ απάντησε δηκτικά: «Τι είναι αυτά τα πράγματα; Χασαπιές είναι»...

Δημοφιλή