Καμμένος: Η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβέρνηση, μπορούμε να είμαστε εγγυήτρια δύναμη

Καμμένος: Η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβέρνηση, μπορούμε να είμαστε εγγυήτρια δύναμη
ERT

Την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, και υπογράμμισε ότι οι ΑΝΕΛ ήταν το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που υπογράφοντας δεν είχε ούτε μία απώλεια. Παράλληλα, τόνισε ότι το βασικό είναι η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση και ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απέδειξαν εντός των μηνών αυτών ότι μπορούν να είναι εγγυήτρια δύναμη σταθερότητας.

Σημείωσε ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί, εάν το θέλει ο λαός. Παράλληλα, προανήγγειλε αναβάθμιση των επαγγελματικών επιμελητηρίων για να παρέχουν πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας, που θα δώσει τη δυνατότητα δημιουργίας μητρώων και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαπλοκής και μαύρου χρήματος, ενώ για τους αγρότες είπε ότι θα ξεκαθαρίσει ποιοι είναι πραγματικοί αγρότες με το μητρώο αγροτών- συμπληρώνοντας ότι με τις προβλέψεις και τα μέτρα που έχουν παρθεί οδηγούν στην ουσία στην πραγματική ελάφρυνση του αγροτικού εισοδήματος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρονται ότι δημιουργούνται μέσα στις μονάδες οικισμοί όπου ο στρατιωτικός θα μπορεί να μένει με την οικογένειά του για να εξοικονομεί χρήματα, ενώ επιτέθηκε εκ νέου εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, λέγοντας ότι «καιροφυλακτούν οι δεινόσαυροι να φτιάξουν και πάλι ένα κομματικό κράτος».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες είπε ότι «αν δεν έχουμε την πλειοψηφία δεν είναι δυνατό να κάνουμε κυβέρνηση με το Βενιζέλο, ούτε με τον κύριο Πλεύρη και τον κ. Γεωργιάδη που έβαλε στη ΝΔ ο Σαμαράς και κράτησε ο κ. Μεϊμαράκης. Πιστεύω όμως ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχουν απελευθερωθεί δυνάμεις κοινοβουλευτικές που θα δίνουν πλειοψηφία» σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι οι μεγαλύτεροι υβριστές του Καραμανλή έχουν γίνει η κύρια δύναμη εντός της ΝΔ. Επίσης εξέφρασε αμφιβολία για το αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι στη Βουλή, όσο η κ. Γεννηματά στηρίζει τη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.

O κ. Καμμένος εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές «δεν θα υπάρχει» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι είναι προσωρινός αρχηγός της Ν.Δ. και στην περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές δεν θα μπορέσει να παραμείνει στην ηγεσία. Πρόσθεσε επίσης πως στο debate, ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, είπε ότι δεν ψηφίστηκε μνημόνιο, αλλά μια συμφωνία που ήταν ελληνική πρόταση- ωστόσο δήλωσε ότι «δεν είναι ευτυχής που δεν κατάφεραν να καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ».

Εν συνεχεία είπε ότι «πυροβολήσαμε τα πόδια μας για να σώσουμε την Ελλάδα» και δήλωσε περήφανος για την απόφαση που πήρε με τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα αναφέρθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι απέφευγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το αν ετοιμάζεται λύση σε περίπτωση αδιεξόδου. Σχετικά με το σχέδιο Σόιμπλε, υποστήριξε πως όταν διαβιβάστηκε, στην αρχή νόμιζε ότι ήταν «κάποιο αστείο του Βαρουφάκη. Στη συνέχεια όμως κατάλαβα πως υποστήριζε ένα σχέδιο που ήταν προς όφελος των χωρών της βόρειας Ευρώπης, αλλά και αμερικανικών funds για τα οποία δούλευε ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης».

Σχετικά με τον Παύλο Χαϊκάλη, είπε ότι τον έκοψε από τα ψηφoδέλτια και τον αδίκησε, αλλά το έκανε για να μην υπάρξει καμία σκιά.

Ερωτηθείς για το σποτ με τον «μικρό Αλέξη», είπε ότι είχε έναν προβληματισμό μήπως πειράξει τον πρώην πρωθυπουργό και του το έδειξε μια ημέρα πριν βγει. «Γέλασε, γιατί έχει χιούμορ» είπε.

Δημοφιλή