ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/09/2015 11:35 EEST | Updated 11/09/2015 12:54 EEST

Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή μας σε κυβέρνηση

Να κόψουμε τον τσαμπουκά στα παλιά κόμματα, συνέστησε στους ψηφοφόρους ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ. «Οι πολίτες έχουν απορρίψει την αυτοδυναμία, γιατί την πλήρωσαν ακριβά τα προηγούμενα χρόνια», είπε.

Δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή μας σε κυβέρνηση

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, πάντως, είπε ότι δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή του Ποταμιού στο μελλοντικό μελλοντικό σχήμα: «Τα παλιά κόμματα δεν αγαπούν το Ποτάμι» είπε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, για να συμμετάσχει το Ποτάμι σε κυβέρνηση πρέπει να αποκλειστούν οι ανεπάγγελτοι των κομμάτων.

Για την επομένη των εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να βρεθούν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων του ευρωπαϊκού μετώπου για να συμφωνήσουν στις προτεραιότητες, ώστε να μην κάνουν σαμποτάζ, και να γίνει μια νέα συνάντησή τους, με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης στη βάση προγράμματος.

«Ο κ. Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία τον Ιανουάριο» είπε. «Ένας ηγέτης πρέπει να ξέρει τα στελέχη του. Αν είναι να κερδίσει αυτοδυναμία, να πρέπει να εξηγήσει πάλι στους βουλευτές του, να φύγουν κάποιοι, να κάνουν νέο κόμμα και να πάμε πάλι σε εκλογές...»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι ο τέως πρωθυπουργός και το κόμμα του δεν είναι το νέο, καθώς μια από τις πρώτες τους ενέργειες ήταν η ενδυνάμωση του κομματικού κράτους. «Πιστεύει στον κομματικό στρατό, ακόμα και από τα Πανεπιστήμια» είπε χαρακτηριστικά.

Δραχμή

Σε ερώτηση για την επιστροφή στη δραχμή και τα σποτάκια της Λαϊκής Ενότητας, αποκάλυψε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τον ρώτησε στο ντιμπέιτ αν παρεξηγήθηκε με το σποτ του κ. Λαπαβίτσα. «Του είπα ότι μας κάνει καλό και δεν έχω πρόβλημα» απάντησε.

Ξεκαθάρισε όμως ότι όσοι μιλούν για επιστροφή στη δραχμή διακινούν επικίνδυνες θεωρίες. «Ο κ. Λαπαβίτσας δεν ξέρει πολύ καλά την Ελλάδα, αλλά οι υπόλοιποι θα έπρεπε να ξέρουν ότι είναι επικίνδυνο για τη χώρα να θέτεις την αλλαγή νομίσματος.

Η Χριστοδουλοπούλου ρεζίλεψε τη χώρα

Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όπως την Τασία Χριστοδουλοπούλου «που ρεζίλεψε τη χώρα», ή τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και αναρωτήθηκε: «ποια είναι τα νέα πρόσωπα με τα οποία θα κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας;»

Αντίστοιχα, επιτέθηκε και στη ΝΔ, λέγοντας ότι δεν τόλμησε καν να εκλέξει νέο αρχηγό και αναρωτήθηκε: «Με ποιους θα κυβερνήσει ο κ. Μεϊμαράκης;»

Μνημόνιο

Αναφερόμενος στο μνημόνιο, είπε ότι ο τέως πρωθυπουργός έδωσε μάχες, αλλά λάθος μάχες. «Δύο μήνες ασχολούνταν με τι αν θα λέγονται θεσμοί. Οκτώ μέρες τσακώνονταν για το σε ποιο ξενοδοχείο θα βρίσκονται οι θεσμοί. Και όταν τελείωσε ο χρόνος ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι υπέγραψε κάτι που δεν ήθελε. Αυτή είναι η απόλυτη αρνητική παραδοχή: 'διαπραγματευόμουν για τα λαθός πράγματα και στο τέλος δέχθηκα κάτι που δεν ήθελα».

«Δεν υπάρχει 'σκίζω μνημόνιο', αλλά παρουσιάζεις μια σοβαρή κυβέρνηση που μελετά και προτείνει στους Ευρωπαίους συνολικές λύσεις. Εμείς έχουμε φτιάξει αυτή την ομάδα με επικεφαλής τον κ. Τσακλόγλου», είπε.