ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/09/2015 14:01 EEST | Updated 11/09/2015 14:01 EEST

SpaceX η επόμενη γενιά. Μπείτε στο εσωτερικό του «Δράκου», του φουτουριστικού διαστημοπλοίου

Σε δύο χρόνια, το 2017, το διαστημόπλοιο Crew Dragon της εταιρείας SpaceX θα πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση για λογαριασμό των ΗΠΑ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και η εταιρεία δημοσιεύει ένα βίντεο με το εσωτερικό του διαστημοπλοίου που θα μεταφέρει τους αστροναύτες από τη Γη στο διάστημα και πάλι πίσω.

Το εσωτερικό του διαστημοπλοίου είναι κομψό, ασπρόμαυρο και μοιάζει με πολυτελές σπορ αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι η SpaceX ανήκει στον επιχειρηματία Έλον Μασκ, ιδρυτή της εταιρείας ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων Tesla Motors.

Στην κάψουλα υπάρχουν επτά καθίσματα για το πλήρωμα τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα και καλύπτονται από το ύφασμα Alcantara, ένα συνθετικό ύφασμα υποκατάστατο του σουέντ.

Μπροστά στα καθίσματα βρίσκονται τοποθετημένες οθόνες οι οποίες ενημερώνουν για τη θέση του σκάφους στο χώρο αλλά και πληροφορίες για τον εσωτερικό χώρο, Επίσης οι αστροναύτες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία στο επίπεδο που αυτοί επιθυμούν.

Όμως εκτός από τις οθόνες υπάρχουν και τέσσερα μεγάλα παράθυρα καθώς σε μια διαδρομή σαν τη συγκεκριμένη είναι απαραίτητη η πρόσβαση σε μια εκπληκτική θέα.

Η SpaceX συνεργάζεται για το Crew Dragon με τη ΝΑSA και στόχος είναι η απεξάρτηση των ΗΠΑ από τη Ρωσία καθώς αυτή τη στιγμή μόνο τα ρωσικά Soyuz μεταφέρουν πληρώματα από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Sponsored Post