Ποιος είπε ότι οι γυναίκες με χιούμορ δεν είναι σέξι;

man and woman laughing in car
man and woman laughing in car

Έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychology διαπίστωσε ότι οι άντρες που έκαναν τις γυναίκες να γελούν ήταν πιο πιθανό να κερδίσουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον, αλλά οι γυναίκες, από την άλλη, στην αντίστοιχη περίπτωση δεν είχαν την ίδια επίδραση στον αντρικό πληθυσμό.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι γυναίκες με χιούμορ δεν είναι και σέξι;

«Σίγουρα όχι», αναφέρει ο Δρ. Jeffrey Hall, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας και κεντρικός συγγραφέας της συγκεκριμένη έρευνας.

Το παραδοσιακό σενάριο της ερωτικής συναναστροφής περιέχει πολλές προσδοκίες σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρονται οι άντρες και οι γυναίκες. Αν και έχουν γίνει πολλές ουσιαστικές αλλαγές σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία, συνεχίζει να επηρεάζει τον τρόπο που συνδέονται οι άντρες με τις γυναίκες», ανέφερε ο Hall στην HuffPost.

Επίσης εξήγησε ότι οι άντρες και οι γυναίκες χρησιμοποιούν το χιούμορ με διαφορετικό τρόπο όσον αφορά στις ρομαντικές καταστάσεις. Οι άντρες χρησιμοποιούν το χιούμορ ως ένα μέσο για να κάνουν μία γυναίκα να νιώσει πιο άνετα και να δημιουργήσουν ενδιαφέρον γύρω από το πρόσωπό τους, ενώ οι γυναίκες εξετάζουν το χιούμορ του άντρα ως μία ένδειξη για να προβλέψουν την πιθανότητα σχέσης. Με άλλα λόγια οι άντρες θέλουν να ψυχαγωγήσουν και να δημιουργήσουν ένα παιχνιδιάρικο κλίμα, ενώ οι γυναίκες αξιολογούν και γελάνε εάν εγκρίνουν την συμπεριφορά του άντρα. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα οι γυναίκες δεν συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το χιούμορ τους ως «όπλο» για να κερδίσουν έναν άντρα.

Ένα ακόμα από τα ευρήματα της έρευνας ήταν ότι οι άντρες και οι γυναίκες που γελάνε μαζί, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται ο ένας για τον άλλον και ότι υπάρχει αμοιβαία έλξη. Άλλωστε, και τα δύο φύλα θεωρούν το χιούμορ ως βασικό χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει το άλλο φύλο πιο γοητευτικό.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.