Μεϊμαράκης: Η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα – Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός του 60εύρου – Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης απΌ το βήμα της ΔΕΘ.

«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε ποτέ, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, μόνο αλήθειες», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα» και αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «πρωθυπουργό του εξηντάευρου».

Ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε σφοδρή κριτική στον κ. Τσίπρα για τα όσα εξήγγειλε στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2014.

«Κατάφερε να υποκλέψει τους ψήφους πολλών και να σχηματίσει κυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛ», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Οδήγησαν χιλιάδες επιχειρήσεις στο κλείσιμο και προκάλεσαν χάος, τρόμο και καταστροφή», τόνισε επίσης.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα ότι επιβάρυνε την οικονομία και παρουσίασε αναλυτικά το πόσο κόστισε στον έλληνα πολίτη το επτάμηνο της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

H χώρα χρειάζεται ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, υπογράμμισε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης και σημείωσε «να βάλουμε πάνω από όλα το εμείς όχι το εγώ». Μάλιστα ανέφερε ότι το μοντέλο αυτό θα το εφαρμόσει από την 21η Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι θα είναι πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και τώρα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση.

«Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης»

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο επίσης για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι μπορεί να δυσκολεύεται να πιστέψει ότι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις εκλογές και ο κ. Μεϊμαράκης πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, μιας που ο ίδιος υπέγραψε το Μνημόνιο.

«Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα εγκαίνια της ΔΕΘ να τα κάνουμε εμείς», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και σχολίασε την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 80η ΔΕΘ ότι θα εγκαινιάζει την Έκθεση τα επόμενα οκτώ χρόνια και σημείωσε: «Σημασία έχει να υπάρχει η Ελλάδα και ας έρχεται όποιος είναι πρωθυπουργός να κάνει τα εγκαίνια».

Ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

«Να φέρουμε επενδύσεις»

«Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και παρατήρησε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».

Τόνισε ότι μετά τις «καταστροφικές συνέπειες» της επτάμηνης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να εξεταστεί ξανά το θέμα της βιωσιμότητας και άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, γιατί, όπως είπε, η Συμφωνία που υπέγραψε «αποκλείει ρητά κάθε σκέψη για "κούρεμα" του χρέους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.

Εντολή για κυβέρνηση τετραετίας

Εντολή για κυβέρνηση τετραετίας ζήτησε επίσης από τους πολίτες ο πρόεδροςκ. Μεϊμαράκης και τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είτε για δημοψηφίσματα, είτε για εκλογές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερή πορεία της χώρας.

Είπε ότι άλλες θα ήταν οι εξελίξεις αν είχε ολοκληρώσει τη θητεία της η Βουλή που εκλέχθηκε το 2012 , ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε πιο νωρίς τις εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι ήθελε να ανακόψει την πορεία της χώρας.

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.

Δημοφιλή