ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/09/2015 18:19 EEST | Updated 12/09/2015 18:20 EEST

Καμμένος: Μπορούμε να αποδείξουμε στους δανειστές την αναγκαιότητα ορισμένων αλλαγών

sooc

Οι όποιες αλλαγές σε οποιεσδήποτε συνθήκες και συμφωνίες πρέπει να έχουν αντίστοιχο αποτέλεσμα, με σοβαρή μελέτη και επιχειρήματα μπορούμε να αποδείξουμε στους δανειστές της χώρας, την αναγκαιότητα ορισμένων αλλαγών, ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη του στο Mega, προσθέτοντας ότι στελέχη των εταίρων της χώρας είναι άνθρωποι με λογική και μπορούν να δεχθούν αλλαγές.

Έφερε δε ως παραδείγματα την αποτυχία της υψηλής φορολογίας σε επιχειρήσεις που είχε ως αποτέλεσμα τη μετεγκατάστασή τους σε όμορες της Ελλάδας χώρες και ως θετική πρόταση την ανάδειξη ελληνικών νησιών σε «duty free» φορολογικούς προορισμούς, κατά το πρότυπο νησιών της Καραϊβικής που θα τονώσει τον τουρισμό, ενώ ένα μέρος των αναμενόμενων εσόδων μπορεί να αποδίδεται στους δανειστές.

Ερωτηθείς για την εικόνα των ΑΝΕΛ που δίνουν οι δημοσκοπήσεις, υπενθύμισε τις κατ' επανάληψη αποτυχημένες προβλέψεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων και πρόσθεσε ότι η βούληση του ελληνικού λαού είναι πολύ διαφορετική.

Σε ότι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, «τα πρόσωπα παίζουν ρόλο».

Εγκάλεσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σκάνδαλα

Εγκάλεσε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για εμπλοκή σε σκάνδαλα, από τα εξοπλιστικά ως τη λίστα Λαγκάρντ και σημείωσε ότι καμία κυβέρνηση, πλην εκείνης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επί πέντε τουλάχιστον έτη, δεν ζήτησε στοιχεία διότι «οι χρηματοδότες τους είναι μέσα (στη λίστα)».

Εκτίμησε ότι τα στοιχεία που έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί θα εμφανιστούν σύντομα, και τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση οι πολίτες μπροστά στην κάλπη πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτή την πλευρά της δημόσιας ζωής.

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη συνεργασία με το «Ποτάμι» είπε ότι ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σε μια σειρά ζητήματα, όπως η Θράκη, το Σκοπιανό, τα Ελληνοτουρκικά και η διαπλοκή.

Εκτίμησε ότι θα συγκροτηθεί κυβέρνηση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά με διαφορά και οι ΑΝΕΛ θα είναι στην Βουλή, ενώ εκτίμησε ότι η «επόμενη μέρα» θα είναι σημαντική για τη ΝΔ.

Δεν απέκλεισε τη συνεργασία με «μετριοπαθή πρόσωπα» από τη ΝΔ, ενώ πρόσθεσε ότι η ΝΔ «μπορεί ακόμα να επιστρέψει στον μεσαίο χώρο».

Τι είπε για Μεϊμαράκη

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τον κ. Μεϊμαράκη, είπε ότι ο ίδιος μίλησε με γεγονότα και υπενθύμισε ότι όταν ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στη Βουλή, υπουργός Άμυνας ήταν ο Νίκος Δένδιας.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος «άνοιξε» το ζήτημα τρεις φορές, αλλά δεν το προώθησε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την οποία ο κ. Καμμένος «ελπίζει να μην έχει σκοπιμότητα».

Ανέφερε επίσης ότι το απλούστερο εκ μέρους του κ. Μεϊμαράκη «αντί να πει "δέκα" ψέματα» θα ήταν να ζητήσει μια εξεταστική επιτροπή και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ο κ. Καμμένος δεν απέκρυψε τις ιδεολογικές του διαφορές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα ζητήματα, προεξάρχοντος του μεταναστευτικού, και πρόσθεσε ότι «σήμερα ήλθα σε σύγκρουση και με την υπηρεσιακή κυβέρνηση» διότι έμαθα πως ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει παλιό στρατόπεδο στην Πέτρα Λέσβου ως κέντρο καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

«Αν το κάνουν αυτό, σε μια εβδομάδα η Μυτιλήνη θα γεμίσει μετανάστες» πρόσθεσε.

Επανέλαβε ότι ήταν δική του πρόταση η δρομολόγηση πλοίων προς αποσυμφόρηση των νησιών από τις προσφυγικές- μεταναστευτικές ροές η οποία άργησε να πραγματοποιηθεί και επισήμανε ότι τα σχετικά δρομολόγια του «Ελ. Βενιζέλος» κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθούν χάρις στην ΠΝΠ που υπέγραψε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Ο κ. Καμμένος ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κόμμα του να είναι «η δύναμη που θα κρατά το τραινάκι στις γραμμές».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)