ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/09/2015 08:25 EEST | Updated 13/09/2015 08:26 EEST

Χρειάζεται κυβέρνηση συνεργασίας και κοινή δέσμευση στο ελληνικό πρόγραμμα, λέει η Γεννηματά

sooc

Σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, που θα δεσμευθούν από κοινού να υλοποιήσουν άμεσα ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, ώστε να υπάρξει ανάταξη της οικονομίας και της παραγωγικής βάσης, και να ανακτηθεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας, προτείνει η Φώφη Γεννηματά για την επομένη των εκλογών σε συνέντευξή της στη «Real News».

«Αυτό στη βάση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με καθορισμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσει η χώρα να βγει από την εξαιρετικά δύσκολη σημερινή κατάσταση και να απαλλαγεί οριστικά από τον κίνδυνο ενός Grexit», αναφέρει και επισημαίνει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το εύρος της συμμετοχής τόσο το καλύτερο για τον τόπο.

«Όπως επίσης και από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να αποτελέσει παράγοντα ισορροπίας. Ανάμεσα στις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματικότητα και τον παλαιάς κοπής κρατισμό του και από την άλλη μεριά τη νεοφιλελεύθερη εχθρότητα της ΝΔ για το κοινωνικό κράτος και κάθε τι το κρατικό. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να λειτουργήσει πραγματικά ως καταλύτης για τη συνεργασία και να βάλει την προοδευτική σφραγίδα σε ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα και σχέδιο», λέει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας μη ΔΗΜΑΡ για τη δημιουργία μιας σοσιαλδημοκρατικής παράταξης, η κ. Γεννηματά δηλώνει ότι η προσπάθεια μας αυτή θα συνεχιστεί με την ίδια δυναμική που ήδη εμφανίζει και υπό καλύτερους όρους μετά τις εκλογές.

Sponsored Box