Καμμένος: Το διακύβευμα είναι εάν οι εκλογές θα «τελειώσουν» της κυβερνήσεις συγκάλυψης σκανδάλων

Καμμένος: Το διακύβευμα είναι εάν οι εκλογές θα «τελειώσουν» της κυβερνήσεις συγκάλυψης σκανδάλων
sooc

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα τελειώσει η μεταπολίτευση και θα πάνε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας οι κυβερνήσεις της συγκάλυψης των σκανδάλων της Siemens, των εξοπλιστικών, των υποβρυχίων, της εισόδου της χώρας στον μηχανισμό στήριξης ή εάν η Ελλάδα θα αποκτήσει μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από νέους ανθρώπους που δεν θα τους κρατά κανείς, όπως λέει ο ελληνικός λαός, με "τη γίδα στην πλάτη"» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στη «Real News».

Ερωτηθείς τι παραπάνω εγγυώνται οι ΑΝΕΛ από τη ΝΔ αφού και τα δύο κόμματα υπόσχονται ισοδύναμα μέτρα, ενώ και ο κ. Μεϊμαράκης υπόσχεται να «μάθει στον "μικρό Αλέξη" να γράφει εξίσου καλά με το δεξί», είπε: «ο κ. Μεϊμαράκης είναι ο ηγέτης του κόμματος που διατηρεί τον Παπασταύρου των πέντε εκατομμυρίων της λίστας Λαγκάρντ, του κόμματος των τεσσάρων οικογενειών που είναι αναμεμειγμένες στη Siemens, των πολιτικών που συμφώνησαν μαζί με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να αλληλοκαλυφθούν προκειμένου να μην οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπορεί να μάθει κανέναν για τίποτα. Ο κ. Μεϊμαράκης ηγείται ενός κόμματος που έμαθε τη Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος να γράφει με ένα πράσινο χέρι του ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με το τι είναι το κόμμα Λαφαζάνη και το ΚΚΕ εφόσον ο ίδιος δηλώνει ότι παραμένει «βαθιά αντιμνημονιακός», ο κ. Καμμένος είπε ότι το κόμμα Λαφαζάνη δεν μπορεί να στηρίξει το εθνικό νόμισμα και στηρίζεται σε μια άρνηση η οποία δεν μπορεί να τεκμηριώσει μια άλλη πρόταση.

«Όσον αφορά το ΚΚΕ, αποτελεί μια πολιτική δύναμη που με αξιοπιστία μπορώ να πω ότι δηλώνει τα τελευταία χρόνια πως παραμένει στην εποχή της σοβιετικής επικυριαρχίας, ενώ το Τείχος του Βερολίνου έχει ήδη καταρρεύσει» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την άποψη του κ. Καμμένου ότι ο κ. Λαφαζάνης και η κ. Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων, έριξαν την κυβέρνηση και την αντίθετη άποψη ότι έμειναν πιστοί στο αρχικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπερασπίστηκε την άποψη του λέγοντας «για ποιο λόγο,ενώ δεν διαφώνησαν με την πρώτη συμφωνία στις Βρυξέλλες εν συνεχεία άρχισαν να διαπραγματεύονται με δικές τους κυβερνητικές θέσεις και απόψεις».

«Ο κ. Λαφαζάνης και η κ. Κωνσταντοπούλου δεν άντεξαν να πουν ότι την ώρα που ετέθη το ερώτημα "να πυροβολήσουμε τη χώρα ή τον εαυτό μας και τα πόδια μας", αποφάσισαν να συμπλεύσουν με τον Σόιμπλε και την πολιτική του Βαρουφάκη. Αποφάσισαν, δηλαδή, να πυροβολήσουν τη χώρα» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις διαψεύσεις του κ. Βαρουφάκη, είπε «χαίρομαι που διαψεύδει τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει συνεργασία με τέτοιου είδους funds, μετά την επιστροφή του στο protagon, και ότι φεύγει από την Ελλάδα και από την πολιτική για να εργαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

«Στη ζωή μου δεν έχω κάνει ποτέ ούτε βρόμικες δουλειές, ούτε προβοκάτσιες» απάντησε ο κ. Καμμένος στις αιτιάσεις του κ. Μεϊμαράκη ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «να κάνει τη βρώμικη δουλειά εναντίον του».

Πρόσθεσε ότι η δικογραφία εστάλη στη Βουλή επί υπουργίας Δένδια, σημείωσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν έπρεπε να πει ψέματα ότι έχει απαλλακτικά βουλεύματα και να αρχίσει πόλεμο εναντίον του κ. Καμμένου με επιχειρήματα που δεν στέκουν.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι ο πρόεδρος της ΝΔ το εννοεί όταν επιμένει ότι θα συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μπορεί να συνεννοηθεί καλά μόνο με το ΠΑΣΟΚ, του οποίου μετατράπηκε σε συνήγορο υπεράσπισης, όπως το ίδιο έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γιώργο Παπανδρέου».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι αν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν φθάσουν τους 151 βουλευτές, βεβαίως και θα καλέσει «τους σοβαρούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του μεσαίου χώρου και όχι τα ακραία στελέχη της Ακροδεξιάς που έβριζαν τον κ. Καραμανλή και τον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη, να έρθουν να στηρίξουν μια σοβαρή κυβέρνηση που θα συνυπάρχουν η Αριστερά και η έντιμη Κεντροδεξιά».

Στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το «Ποτάμι» ή την Ένωση Κεντρώων, αν μπει στη Βουλή, είπε ότι εναπόκειται στον ελληνικό λαό να αποφασίσει «αν θέλει να κυβερνηθεί από τους υπαλλήλους της διαπλοκής ή εκείνους που λένε ότι το όνομα της Μακεδονίας θα πρέπει να παραδοθεί γιατί αποτελεί ταμπού:

Χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως το τέλος της εποχής της αντίστασης κατά της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ερωτηθείς αν θα παραμείνει κυβερνητικός εταίρος σε περίπτωση συνεργασίας του κ. Τσίπρα με το Ποτάμι, είπε «νομίζω ότι έχει απαντήσει ο κ. Τσίπρας πριν από μένα».

Επισήμανε ότι «ΠΑΣΟΚ χωρίς βαρίδια» σημαίνει ότι «θα πρέπει να φύγει η κ. Φώφη Γεννηματά να ξεκόψει κάθε σχέση με το περιβάλλον Παπανδρέου και Βενιζέλου, με τους υπουργούς των εμβολίων, των γενοσήμων, των εξοπλιστικών και των λοιπών δικογραφιών που κουβαλάει ο καθένας επάνω του».

Κατέστησε απολύτως σαφές ότι ουδέποτει πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τους 'Αδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Θανάση Πλεύρη, ενώ εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός είναι αρκετά σοφός για να βγάλει την κυβέρνηση που μπορεί να προχωρήσει στο αύριο.

«Νομίζω ότι για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου έχουν πλέον άποψη όλοι οι Έλληνες, βλέποντας έστω για μία ώρα το Κανάλι της Βουλής» απάντησε ο κ. Καμμένος στις αιτιάσεις της προέδρου της Βουλής ότι ο ίδιος έχει αναλάβει τη «βρώμικη δουλειά εναντίον της, εκ μέρους και του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι με τον αποκλεισμό του κ. Χαϊκάλη από τις λίστες του κόμματος το μήνυμα είναι ξεκάθαρο καθώς «για τον κ. Χαϊκάλη είναι αποδεδειγμένο ότι δεν είχε κανένα δόλο και δεν έκλεψε δημόσιο χρήμα, (ενώ) την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία συμπεριλαμβάνει στους στενούς συνεργάτες του αρχηγού της, τον κ. Παπασταύρου των πέντε εκατομμυρίων της λίστας Λαγκάρντ, τον κ. Καραχάλιο του σκανδάλου του EOT και τα υπόλοιπα μέλη δικογραφιών που κοσμούν το σύνολο της ποινικής δικογραφίας και της ποινικής δικονομικής ιστορίας».

Τέλος, ερωτηθείς αν θα παραμείνει υπουργός 'Αμυνας σε μια νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα και την νέα πορεία της χώρας, ασχέτως κυβερνητικού πόστου, το οποίο είναι θέμα του πρωθυπουργού.

Δημοφιλή