ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/09/2015 19:55 EEST | Updated 14/09/2015 03:13 EEST

Ανείπωτη τραγωδία: 15χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 17χρονο με καραμπίνα

eurokinissi

Τραγωδία με θύμα έναν 17χρονο μαθητή, ο οποίος πυροβολήθηκε με καραμπίνα από 15χρονο συμμαθητή του, σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην Κάτω Αχαΐα.

Όλα ξεκίνησαν στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης όταν οι δύο μαθητές άρχισαν να τσακώνονται. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αιτία του διαπληκτισμού τους ήταν ότι ο ένας κορόιδευε τον άλλον για τον τρόπο ομιλίας του.

Στις 19.30 ο 15χρονος έφυγε από την πλατεία –δίπλα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας- έξω φρενών. Πήγε στο αυτοκίνητο του θείου του, πήρε μία κυνηγετική καραμπίνα και επέστρεψε εκεί όπου βρισκόταν ο φίλος του. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε τον 17χρονο.

Το θύμα έπεσε αιμόφυρτο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Αστυνομικοί συνέλαβαν τον ανήλικο δράστη και τον οδήγησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δύο μαθητές είχαν αρχίσει να τσακώνονται από την προηγούμενη ημέρα στο σχολείο. Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η παρέα του 15χρονου δράστη να εκφόβιζε μαθητές κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στο σχολείο.

Οι οικογένειες των δύο ανήλικων περιγράφονται ως ήσυχες. Ο πατέρας του δράστη είναι οδηγός λεωφορείου και μαζί με τη γυναίκα του δεν έχουν δώσει ποτέ δικαίωμα.