«Αδικαιολόγητη» η κριτική σε βάρος όσων βλέπουν πορνό. Κάθε άλλο παρά αντιμετωπίζουν τις γυναίκες σαν αντικείμενα του σεξ

«Αδικαιολόγητη» η κριτική σε βάρος όσων βλέπουν πορνό, υποστηρίζει νέα έρευνα
LuckyBusiness

Σίγουρα πολλοί είναι αυτοί που έχουν σχολιάσει πως οι άνδρες που βλέπουν πορνό τείνουν να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως «αντικείμενα του σεξ». Κι όμως...Όσοι βιάστηκαν να τους κρίνουν έχουν κάνει ένα μεγάλο λάθος! Όσοι βλέπουν πορνό είναι πιο πιθανό να απορρίπτουν και μάλιστα στην πράξη- μέσα από την καθημερινή τους συμπεριφορά- τις πατριαρχικές ιδεοληψίες που δυστυχώς μέχρι σήμερα είναι υπαρκτές ακόμη και στο σύνολο σχεδόν των δυτικών κοινωνιών, είτε περισσότερο είτε λιγότερο.

Ερευνητές του Δυτικού Πανεπιστημίου του Οντάριο εξέτασαν τα αποτελέσματα της Γενικής Κοινωνικής Έρευνας στην οποία μετείχαν 10.000 άνδρες και 14.000 γυναίκες που ζουν στις ΗΠΑ, και αποφάνθηκαν πως όσοι αρέσκονται στο πορνογραφικό υλικό κάθε άλλο παρά τους κάνει να αντιμετωπίζουν τις γυναίκες σαν αντικείμενα του σεξ.

Στην πραγματικότητα η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research, έδειξε πως όσοι παρακολούθησαν πορνό κατά τους προηγούμενους 12 μήνες ήταν υπέρ της ισότητας της φύλων, αντιμετώπιζαν με θετικό τρόπο τις γυναίκες που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας ενώ κυρίως η γυναίκες χαρακτήριζαν εαυτούς ως φεμινίστριες.

Η μελέτη, κατέληξε λοιπόν στο συμπέρασμα πως η ρητορική κατά του πορνό, κυρίως μάλιστα κάποιων συγκεκριμένων κινημάτων, είναι «αδικαιολόγητη» και τονίζεται πως το πορνό δεν «κάνει» όσους παρακολουθούν «να μισούν τις γυναίκες».

Πηγή: Independent