Πρόταση Λαφαζάνη: Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και κατάργηση του ΈΝΦΙΑ

Λαφαζάνης: Κατάργηση του ΈΝΦΙΑ και αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
sooc

Δύο προτάσεις για την οικονομία κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την επίσκεψη του στα Χανιά, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης κατέθεσε πρόταση για αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο ανεξάρτητα, όπως είπε, προέλευσης των εισοδημάτων, ενώ πρότεινε και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

«Eπειδή η φορολεηλασία ακολουθεί, και γι’ αυτό έγιναν οι εκλογές εξπρές, για να μην αναδειχθεί η φοροληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού, θέλω να κάνω δύο προτάσεις, οι οποίες είναι σημαντικές. Πρώτη πρόταση, την οποία κάνει η Λαϊκή Ενότητα, την οποία θα εφαρμόσει και σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστεί για να υλοποιηθεί είναι να υπάρξει αφορολόγητο 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως προέλευσης των εισοδημάτων του. 12.000 αφορολόγητο για κάθε φυσικό πρόσωπο, δηλαδή για μισθωτούς, για συνταξιούχους, για αγρότες, για επαγγελματίες, για έμπορους, κλπ.

Αυτό το μέτρο είναι ένα στοιχειώδες μέτρο άμυνας αυτή την ώρα, για να μπορέσει το νοικοκυριό να επιβιώσει και να έχει προοπτική. Το δεύτερο μέτρο που προτείνουμε, είναι πάρα πολύ σημαντικό και αυτό γιατί θα έρθουν τα χαρτιά της εφορίας σύντομα, είναι η πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Η χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία, συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε επίσης από τα Χανιά, τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος μάλιστα επισκέφθηκε το πρωί το νοσοκομείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων και γιατρών του ιδρύματος.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά χαρακτήρισε την κατάσταση τόσο στο Νοσοκομείο Χανίων όσο και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τραγική, υποστηρίζοντας ότι «αυτό είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας δήλωσε: «Μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα των εκλογών και αυτό που γίνεται φανερό είναι ότι η χώρα οδεύει σε μια μεγάλη συμμαχία, συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα και τη Νέα Δημοκρατία του Βαγγέλη Μειμαράκη. Οι δυο αυτοί συνέταιροι στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου πάνε να συγκυβερνήσουν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό το μετεκλογικό κυβερνητικό συνοικέσιο θα φέρει μόνο συμφορά στον τόπο. Γιατί έχει ένα μόνο σκοπό. Να εφαρμοστεί με σκληρότατο τρόπο το τρίτο μνημόνιο».

Από τα Χανιά ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου σημαίνει εξόντωση και εξουθένωση του ελληνικού λαού επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν αξίζει η Ελλάδα μια τέτοια τύχη. Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την στιγμή ελπίδα και ελπίδα δεν μπορούν να δώσουν τα μνημόνια. Ακυρώνουν τη δημοκρατία, σημαίνουν εθνική υποτέλεια. Το τρίτο μνημόνιο σημαίνει λιτότητα και ξεπούλημα της πατρίδας μας σημαίνει φορολεηλασία.

Επομένως θέλουμε την ελπίδα και για να φέρουμε την ελπίδα σ' αυτή τη χώρα πρέπει να ακυρώσομε τα μνημόνια».

Από τα Χανιά ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «η μόνη δύναμη αυτή την ώρα που έχει ρεαλιστική πρόταση για την ακύρωση των μνημονίων και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας είναι η Λαϊκή Ενότητα».

Όπως είπε, η ισχυροποίηση της Λαϊκής Ενότητας θα ακυρώσει τα μνημόνια και τα μετεκλογικά σχέδια διάλυσης της χώρας, ενώ χαρακτήρισε τον αγώνα της Λαϊκής Ενότητας εθνικό και δημοκρατικό για την επιβίωση και τη σωτηρία του τόπου.

Δημοφιλή