ΔΙΕΘΝΕΣ
14/09/2015 03:26 EEST | Updated 14/09/2015 03:27 EEST

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν κατά λάθος 12 τουρίστες σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση

MOHAMED EL-SHAHED via Getty Images
Egyptian soldiers march on the bank of the Suez Canal during a ceremony on August 6, 2015 to unveil a new waterway, in the port city of Ismailiya. AFP PHOTO/ MOHAMED EL-SHAHED (Photo credit should read MOHAMED EL-SHAHED/AFP/Getty Images)

Δυνάμεις ασφαλείας στην Αίγυπτο σκότωσαν κατά λάθος 12 ανθρώπους, περιλαμβανομένων Μεξικανών τουριστών, στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει το BBC, οι τουρίστες ταξίδευαν σε τέσσερα οχήματα που εισήλθαν σε απαγορευμένη ζώνη στην περιοχή Ουαχάτ στη Δυτική Έρημο. Δέκα Μεξικανοί και Αιγύπτιοι έχουν επίσης τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε τοπικό νοσοκομείο, ενώ το περιστατικό διερευνάται.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πένα Νιέτο, καταδίκασε το περιστατικό και δήλωσε ότι έχει απαιτήσει «εξαντλητική» έρευνα από την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει πως τουλάχιστον δύο Μεξικανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί, και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες για να διαπιστωθούν οι ταυτότητες των άλλων θυμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών, τα τέσσερα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι τουρίστες «αντιμετωπίστηκαν λάθος» κατά τη διάρκεια κοινής αστυνομικής επιχείρησης. Το συμβάν έλαβε χώρα την Κυριακή σε περιοχή που ήταν «εκτός ορίων για τους ξένους τουρίστες», ωστόσο δεν ανακοινώθηκε το ακριβές σημείο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου δήλωσε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA ότι το κονβόι ήταν σε χώρο εκτός ορίων και χρησιμοποιούσε μη αδειοδοτημένα οχήματα, πραγματοποιώντας μη εγκεκριμένο σαφάρι.

Sponsored Post