ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/09/2015 12:26 EEST | Updated 14/09/2015 12:26 EEST

Χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας

contra

Νέα τεράστια επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης TORNADO που έγινε στην Γαλλία οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν δύο μετάλλια. Το χρυσό με τους Ιορδάνη Πασχαλίδη - Κώστα Τριγκώνη και το χάλκινο με τους Νίκο Μαύρο και Αλέξη Ταγαρόπουλο!

Έλαβαν μέρος 30 σκάφη από οκτώ χώρες και έγιναν 10 ιστιοδρομίες. Οι Πασχαλίδης – Τριγκώνης  τερμάτισαν πρώτοι στις 9 κούρσες και έφεραν μία τέταρτη θέση.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν από μπουνάτσα έως λίγο αέρα και παρά τις 9 πρωτιές η αποστολή των ιστιοπλόων από την Θεσσαλονίκη είχε αρκετές δυσκολίες. Μίλησε, όμως, η μεγάλη εμπειρία τους και η κλάση τους ως αθλητές.

Για τους Πασχαλίδη - Τριγκώνη αυτό ήταν το 5ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχουν προηγηθεί τα μετάλλια το 2011 στην Ελβετία, το 2012 στην Ιταλία,το 2013 στην Ισπανία και το 2014 στην Αυστραλία.

Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν και οι Μαύρος - Ταγαρόπουλος, οι οποίοι τερμάτισαν 2,2,3,2,3,3,3,3,8,2.

Έτσι, στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Ι. Πασχαλίδης - Κ. Τριγκώνης με 9 βαθμούς, ακολούθησαν οι Γερμανοί Ρ. και Ν.

Γκάμπλερ με 21 βαθμούς  και  3οι ήταν οι Ν. Μαύρος – Α. Ταγαρόπουλος με 23 β.

Πασχαλίδης: «Να διατηρηθούμε σ' αυτό το επίπεδο»

Ο κυβερνήτης του χρυσού ελληνικού σκάφους Ιορδάνης Πασχαλίδης δήλωσε:

«Ο αγώνας ήταν δύσκολος και είμαστε ικανοποιημένοι που για μια ακόμα χρονιά κατακτήσαμε την 1η θέση. Με τον Κώστα είμαστε συνέχεια στην θάλασσα, η ιστιοπλοΐα είναι η ζωή μας και μοναδικός μας στόχος είναι να διατηρηθούμε  σε αυτό το υψηλό επίπεδο όσο γίνεται περισσότερο».

Πηγή contra.gr

Sponsored Post