ΔΙΕΘΝΕΣ
14/09/2015 06:38 EEST | Updated 14/09/2015 06:38 EEST

Αφροαμερικανή στη «φωλιά του κούκου» γιατί η αστυνομία δεν πίστεψε ότι η BMW ήταν δική της

Μια αφροαμερικανή τραπεζική υπάλληλος, η 32χρονη Καμίλα Μπρόκ (Kamilah Brock), μηνύει την πολιτεία της Νέας Υόρκης καθώς όπως ισχυρίζεται η αστυνομία την έκλεισε παρά τη θέλησή της σε ψυχιατρική κλινική για οκτώ ημέρες διότι δεν πίστεψε ότι το αυτοκίνητο μάρκας BMW που οδηγούσε ήταν δικό της.

Σύμφωνα με την ίδια όλα ξεκίνησαν όταν ένα περιπολικό της έκανε σήμα για να σταματήσει σε δρόμο του Χάρλεμ. Πράγματι υπάκουσε στην εντολή της αστυνομίας για να δεχθεί την ερώτηση από τον αστυνομικό που διενεργούσε τον έλεγχο γιατί νωρίτερα δεν είχε τα χέρια της στο τιμόνι. Η ίδια απάντησε: «Χόρευα, (είχε δυνατά τη μουσική) είχα σταματήσει λόγω του ότι μπροστά μου υπήρχε κόκκινος σηματοδότης». Τότε ήταν που ο αστυνομικός τη διέταξε να βγει από το αυτοκίνητο.

Πράγματι βγήκε από το αυτοκίνητο και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για ταυτοποίηση στοιχείων όπου σύμφωνα με δήλωσή της παρέμεινε εκεί για αρκετές ώρες πριν απελευθερωθεί χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες. Οι αστυνομικοί της ζήτησαν να επιστρέψει την επόμενη ημέρα προκειμένου να πάρει το αυτοκίνητό της μια BMW 325Cl  του 2003.

Tην επόμενη ημέρα επέστρεψε στην αρμόδια υπηρεσία για να παραλάβει το αυτοκίνητό της, όμως αντιμετώπισε μια δυσάρεστη έκπληξη. Οι αστυνομικοί αρνούνταν να πιστέψουν πως αυτή ήταν η ιδιοκτήτρια της BMW.

«Από τη στιγμή που είπα ότι το αυτοκίνητο ήταν δικό μου με κοιτούσαν παράξενα» δήλωσε στο pix11 και πρόσθεσε πως «έπειτα από αρκετή ώρα μου έβαλαν χειροπέδες λέγοντας μου πως πρέπει να το κάνουν προκειμένου να με οδηγήσουν στο όχημά μου. Είπα εντάξει ας γίνει έτσι εάν πρόκειται να ξεμπερδέψω με αυτό τον τρόπο».

Όμως αντί για το αυτοκίνητό της την οδήγησαν σε ένα ασθενοφόρο και άρχισε να φωνάζει «με πηγαίνετε στο αυτοκίνητό μου με ασθενοφόρο; Πηγαίνω στο αυτοκίνητό μου με ασθενοφόρο; Είχα μπερδευτεί δεν καταλάβαινα τι συμβαίνει» λέει όπως μεταδίδει η αμερικανική έκδοση της HuffPost.

Τελικά την οδήγησαν σε ψυχιατρική κλινική του Χάρλεμ την έγδυσαν, (μου έβγαλαν ακόμη και το εσώρουχο, λέει η ίδια) και της έδωσαν ισχυρές δόσεις ηρεμιστικών και λίθιο.

Όπως δηλώνει ο δικηγόρος της, βάσει των ιατρικών αρχείων, στο νοσοκομείο προσπάθησαν να την κάνουν να αρνηθεί τρία πράγματα. Ότι δεν είχε στην ιδιοκτησία της αυτοκίνητο τύπου BMW, πως δεν είναι υπάλληλος τράπεζας και τέλος πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν την ακολουθεί στο twitter.

Όμως σύμφωνα με το δικηγόρο της η 32χρονη οδηγεί BMW, εργάζεται σε τράπεζα και είχε εργαστεί στη  Citibank, στη Chase και στην Astoria Bank και διαβεβαιώνει ότι δεν έχει ιστορικό με ψυχιατρικό ιστορικό αν και οι γιατροί του νοσοκομείου υποστήριζαν ότι πάσχει από διπολική διαταραχή.

Η πολιτεία ισχυρίζεται ότι η Μπροκ συμπεριφερόταν παράλογα, μιλούσε ασυνάρτητα και έτρεξε στην μέση του δρόμου όταν τη σταμάτησε η αστυνομία.

«Εάν μια λευκή γυναίκα προσπαθούσε να διεκδικήσει το αυτοκίνητό της όπως εγώ θα της συνέβαινε το ίδιο; Θα της έκαναν τις ίδιες ερωτήσεις; Θα γινόταν δέκτης σαρκαστικών σχολίων; Δεν πιστεύω. Όμως αυτό που πιστεύω είναι ότι στην προκείμενη περίπτωση τέθηκε ζήτημα φυλετικών διακρίσεων» είπε η Μπροκ η οποία μαζί με το εξιτήριο από το ψυχιατρικό νοσοκομείο της έδωσαν και ένα λογαριασμό που θα πρέπει να πληρώσει για τη νοσηλεία της ύψους 13.000 δολαρίων.

Sponsored Post