ΔΙΕΘΝΕΣ
14/09/2015 06:51 EEST | Updated 14/09/2015 06:51 EEST

ΗΠΑ: Γυναίκα ξύπνησε από κόμμα όταν άκουσε το κλάμα του μωρού της

Facebook

Μια γυναίκα από την Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ξύπνησε από κώμα μόλις άκουσε το κλάμα του νεογέννητου βρέφους της.

Η Shelly Cawley τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της, όταν οι γιατροί έκριναν πως θα έπρεπε να υποβληθεί σε επείγουσα καισαρική τομή. Κατά την διάρκεια της επέμβασης όμως ένας θρόμβος απελευθερώθηκε στο κυκλοφορικό της σύστημα, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.

Ο σύζυγός της, Jeremy Cawley, ήταν συγκλονισμένος, καθώς είχε μόλις γίνει πατέρας ενός υγιούς κοριτσιού, όμως ταυτόχρονα έχανε την γυναίκα του. Οι γιατροί του είχαν ανακοινώσει πως δεν θα μπορούσαν να την κρατήσουν στην ζωή μέχρι το επόμενο πρωί.

«Ήμουν μουδιασμένος», δήλωσε.

Ώρες μετά την γέννα, η Shelly συνέχιζε να μην αποκρίνεται. Τότε μία νοσοκόμα ονόματι Ashley Manus σκέφτηκε την θετική επίδραση που έχει στην υγεία των βρεφών η επαφή με την μητέρα τους.

«Ξέραμε ότι η επαφή είναι ωφέλιμη για το βρέφος, έτσι σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την μητέρα με αυτό τον τρόπο», εξήγησε η νοσοκόμα στο δίκτυο WCNC-TV.

Στην αρχή η μικρή Rylan, όπως την ονόμασαν, ένιωσε γαλήνη στην αγκαλιά της μαμάς της και αποκοιμήθηκε. Τότε, το ιατρικό προσωπικό προσπάθησε να την κάνει να κλάψει, έτσι ώστε η μητέρα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του μωρού της. Η κατάσταση της Shelly άρχισε τότε να σταθεροποιείται και λίγες ημέρες μετά ξύπνησε.

As the night comes to a close, I reflect on my day and how different it was than at the same time a year ago. What a...

Posted by Shelly Ann Cawley on Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

«Είπαν ότι είδαν να συνέρχομαι μόλις έκλαψε», δήλωσε η Shelly.

«Το κλάμα μου έδωσε τον λόγο να παλέψω για κάτι».

Η στιγμή που η μητέρα αγκάλιασε για πρώτη φορά το παιδί της.

Ένα χρόνο μετά το περιστατικό, το ζευγάρι επισκέφτηκε το νοσοκομείο για να ευχαριστήσει το ιατρικό προσωπικό που στάθηκε στο πλευρό τους. Ο Jeremy έχει μάλιστα γράψει βιβλίο στο οποίο περιγράφει την απίστευτη ιστορία τους.