ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/09/2015 20:39 EEST | Updated 15/09/2015 09:12 EEST

Η αιτία για τον εκνευρισμό Μεϊμαράκη: Το «φάουλ» της ΕΡΤ με εκδότη εφημερίδας

Sooc

Τα παράπονά του προς τη διοίκηση της ΕΡΤ εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξερχόμενος του Μεγάρου της ΕΡΤ, αμέσως μετά το τέλος της τηλεμαχίας.

«Αν η διοίκηση της ΕΡΤ μας φερόταν διαφορετικά θα ήταν καλύτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά μη μπορώντας να κρύψει τον εκνευρισμό του.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν από τη Συγγρού ο λόγος για τον εκνευρισμό δεν ήταν τόσο τα πλάνα που έδειχναν τον κ. Τσίπρα να έχει το ίδιο ύψος με τον κ. Μεϊμαράκη αλλά ένα περιστατικό που έγινε το απόγευμα.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη»  Γ.Μαυρικος παρενέβη στην ΕΡΤ και εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Μεϊμαράκη τον οποίο κατηγόρησε για σκάνδαλα, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο debate. Κάτι που στη Συγγρού το θεωρούν ως μέγιστο ατόπημα και επιρρίπτουν ευθύνες στην διοίκηση της ΕΡΤ.

Μάλιστα συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη με το που έφτασαν στην ΕΡΤ διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην διοίκηση της για το περιστατικό.

Σε ότι αφορά τα πλάνα κατά τη διάρκεια του debate ο κ. Μεϊμαράκης παραπονέθηκε για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας εμφανιζόταν να έχει το ίδιο ύψος με τον κ. Μεϊμαράκη. Κάτι που δεν διορθώθηκε παρά την αναφορά του κ. Μεϊμαράκη.

Η απάντηση της ΕΡΤ

Απάντηση στα παράπονα του κ. Μεϊμαράκη, έδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ. «Η Διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί όλους, όσοι εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates των πολιτικών αρχηγών, έπειτα από πολλά χρόνια στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτήν».

«Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο».

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις.Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο»

Sponsored Post