«Με ξεφτίλισε. Με έδειρε μπροστά στους φίλους μου. Έφυγα ημίγυμνος», κατέθεσε ο 15χρονος που σκότωσε το φίλο του στη Κάτω Αχαΐα

«Με ξεφτίλισε. Με έδειρε μπροστά στους φίλους μου. Έφυγα ημίγυμνος», κατέθεσε ο 15χρονος που σκότωσε το φίλο του στη Κάτω Αχαΐα
Eurokinissi

Τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στην Κάτω Αχαΐα δίνει στην κατάθεσή του ο 15χρονος, ο οποίος δολοφόνησε τον 17χρονο φίλο του σε προαύλιο σχολείου.

«Ένιωσα ταπεινωμένος. Με ξεφτίλισε. Με έδειρε μπροστά στους φίλους μας στο προαύλιο του σχολείου. Έφυγα ημίγυμνος γιατί μου έσκισε τη μπλούζα. Μου ξήλωσε και το σταυρό που φορούσα. Ναι. Τον πυροβόλησα. Το παραδέχομαι», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο μαθητής της Γ’ Γυμνασίου Ν.Δ.

Το θύμα, μαθητής Γ’ Λυκείου, έπεσε νεκρό από πυροβολισμό με κυνηγετική καραμπίνα. Είχε προηγηθεί καυγάς με τον δράστη στην κεντρική πλατεία, όπου βρίσκεται το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, όπου συνηθίζουν να συχνάζουν τα απογεύματα τα παιδιά της περιοχής.

Η βασική αιτία της αντιπαράθεσής τους, σύμφωνα με αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, είναι η ενόχληση του 17χρονου για το γεγονός ότι ο φίλος του έδειχνε εμφανώς τη συμπάθειά τους προς την αδερφή του. Αρμόδιος αξιωματικός προσθέτει ότι εξετάζεται παράλληλα το ενδεχόμενο ο 17χρονος να είχε θυμώσει με τον δράστη γιατί μπορεί να πίστευε ότι πειράζει την κοπέλα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο 17χρονος να τον πλησιάζει αρκετές φορές με απειλητικό ύφος.

Τραγική ειρωνεία ότι οι δύο ανήλικοι ήταν λίγο καιρό πριν καλοί φίλοι. Στην κατάθεσή της στην Ασφάλεια η μητέρα του 15χρονου δήλωσε ότι πρόσφατα ο 17χρονος είχε επισκεφτεί το σπίτι τους, όπου έκατσε για πολύ ώρα μαζί με το γιο της και μιλάγανε σαν καλοί φίλοι. Τη στενή φιλία τους αποδεικνύουν και οι αναρτήσεις των δύο ανήλικων στο Facebook, όπου έχουν κάνει στο παρελθόν αναρτήσεις που δείχνουν ότι διασκέδαζαν μαζί.

Και οι δύο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους συνομιλήκους τους και μάλιστα ο καθένας τους είχε περισσότερους από 1.200 φίλους στο facebook. Το θύμα, παιδί αγροτικής οικογένειας με χωρισμένους γονείς, αγαπούσε τη γυμναστική και αναρτούσε συχνά φωτογραφίες με το σώμα του, ενώ ο δράστης λάτρευε τα αμάξια και τις μηχανές. Από μικρή ηλικία ο 15χρονος οδηγούσε τα αυτοκίνητα της οικογένειάς. Μετά το φερόμενο ξυλοδαρμό του το απόγευμα της Κυριακής έφυγε από το προαύλιο του σχολείου και πήγε στο σπίτι του θείου του. Εκεί πήρε μία κυνηγετική καραμπίνα και γύρισε για να βρει τον 17χρονο οδηγώντας το αυτοκίνητο του θείου του. Αφού πυροβόλησε το φίλο του στη συνέχεια παραδόθηκε στην Αστυνομία. Η καραμπίνα ανήκε στον πατέρα του, ο οποίος είναι οδηγός νταλίκας και λείπει για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ταξίδια.

«Έτρεξα να βοηθήσω»

Στενός φίλος του θύματος, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της δολοφονίας, περιγράφει συγκλονισμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το πώς έζησε τη σκηνή στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς τον αδικοχαμένο του φίλο: «Γιώργο καλό παράδεισο να έχεις… Ένα έχω να πω. Τον είδα αιμόφυρτο. Πόνεσα. Πίστεψα για κάτι καλύτερο. Ότι θα ζήσει. Όταν τον είδα κάτω έτρεξα να τον βοηθήσω. Δυστυχώς όμως η π… η ζωή του φέρθηκε άτιμα. Λυπάμαι που δεν κατάφερα με κανέναν τρόπο να τον προστατέψω. Καλό παράδεισο αδερφέ. Θα σε θυμόμαστε για πάντα».

Δημοφιλή