ΕΡΤ: Ανταποκριθήκαμε με συνέπεια και επαγγελματισμό. Δεν κάνουμε προληπτική λογοκρισία

ΕΡΤ: Ανταποκριθήκαμε με συνέπεια και επαγγελματισμό. Δεν κάνουμε προληπτική λογοκρισία
Sooc

Απάντηση στα παράπονα του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, έδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ.

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί όλους, όσοι εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates των πολιτικών αρχηγών, έπειτα από πολλά χρόνια στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτήν».

«Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο».

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις.Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε, μετά το τέλος του ντιμπέιτ, ότι «αν η διοίκηση της ΕΡΤ μας φερόταν διαφορετικά θα ήταν καλύτερα». Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού ο λόγος για τον εκνευρισμό δεν ήταν τόσο τα πλάνα που έδειχναν τον κ. Τσίπρα να έχει το ίδιο ύψος με τον κ. Μεϊμαράκη αλλά ένα περιστατικό που έγινε το απόγευμα, με παρέμβαση από τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», που κατηγόρησε τον κ. Μεϊμαράκη για σκάνδαλα, λίγες ώρες πριν την τηλεμαχία

Δημοφιλή