Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι ίδιοι - Ξινισμένη σούπα το debate

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι ίδιοι - Ξινισμένη σούπα το debate
sooc

Βέβαιος ότι θα προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ, όπως επίσης και τη Χρυσή Αυγή.

Κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό debate τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει με άλλα κριτήρια, ενώ χαρακτήρισε το πρώτο debate ως «ξινισμένη σούπα».

«Όταν έχεις μνημόνια και ξερό ψωμί είναι δύσκολο παρά πολύ να βάλεις τις διαχωριστικές γραμμές» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε επίσης ότι κανείς από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν είπε ποιο ισοδύναμο θα αντικαταστήσει το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

«Στα ισοδύναμα ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, όπως πχ. στο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, γιατί δεν θέλουν να δεσμευτούν γιατί ξέρουν ότι θα ρίξουν άλλο κλάδο» ανέφερε.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι ίδιοι σχετικά με τον τρόπο που πιστεύουν ότι θα βγει η χώρα από την κρίση.

«Δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα βγει η χώρα από την κρίση σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων, ακόμη και τα ισοδύναμα θα τα αποφασίσει η τρόικα, και αυτοί που έχουν τον πλούτο στη χώρα μας αυτοί έχουν την τελευταία λέξη» σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

O Κουτσούμπας τόνισε επίσης ότι ο ελληνικός λαός έχει ταλαιπωρηθεί από τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και φάνηκε σίγουρος ότι θα προκύψει κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

«Θα έχουμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με άλλα κόμματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε επίσης λόγο για τρίτο βάρβαρο Μνημόνιο, ενώ ερωτηθείς για τους ισχυρισμούς ότι έχει ασκήσει υπερβολική κριτική στην κυβέρνηση, ο ίδιος απάντησε ότι «αυτά λέγανε πάντα».

Ερωτηθείς για την πολιτική κίνηση του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε ότι «ο Λαφαζάνης δεν ήρθε να διεμβολίσει το ΚΚΕ αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής δεν έχει να προσφέρει τίποτα καλύτερο από την καπιταλιστική Ελλάδα του ευρώ», σημείωσε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας.

«To νέο εξαρτάται από την πρόταση που έχει ο κάθε ηγέτης του» ανέφερε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας, σχολιάζοντας όλα όσα έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ περί χαμένης ψήφου στο ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα ο λαός δεν είναι μια άλλη κυβέρνηση που θα υλοποιήσει βάρβαρα μέτρα.

«Στόχος μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να είναι επένδυση.

Ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση και στη Χρυσή Αυγή την οποία χαρακτήρισε ως «τσιράκι του συστήματος».

Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να αντικαταστήσει μονομερώς την συνθήκη του Δουβλίνου.

Δημοφιλή