ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/09/2015 08:00 EEST | Updated 15/09/2015 08:00 EEST

«Στο γαλάζιο μικροσκόπιο» η τηλεμαχία. Παρέμεινε στο ...ύψος του ο Μεϊμαράκης

Eurokinissi

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων που ξεκίνησαν από σήμερα Τρίτη και θα αποτυπώσουν τα κέρδη και τις ζημιές από την τηλεμαχία των δυο υποψηφίων πρωθυπουργών αναμένουν στη ΝΔ προκείμενου να δουν και στην πράξη αν ο επικοινωνιακός τους σχεδιασμός πέτυχε και αν ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατάφερε να πείσει το ακροατήριο στο οποίο απευθυνόταν.

Καταρχήν στο κομμάτι εκείνο των αναποφάσιστων που αγωνιούν για την επόμενη μέρα, αλλά κυρίως σε όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τα μέτρα των μνημονίων και δηλώνουν ακόμα και σήμερα απογοητευμένοι ή ακόμα και οργισμένοι και αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην ψήφο διαμαρτυρίας και την αποχή από την εκλογική αναμέτρηση.

Οι επιτελείς της Συγγρού πάντως εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του κόμματος τους κατάφερε να επιβεβαιώσει την υπέροχη του ξεπερνώντας σε πολλά σημεία τις βασικές τους προσδοκίες, με τους συνεργάτες του να ισχυρίζονται οτι «σήμερα η ΕΡΤ έβγαλε νέο πρωθυπουργό», σχολιάζοντας την αναμέτρηση με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Επιπλέον εκτιμούν ότι ήταν σαφής η «υπεροχή του έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα», καθώς και «το πρωθυπουργικό προφίλ του» με τον κ.Μεϊμαράκη να στέκεται  όχι απλώς στο ύψος των περιστάσεων αλλά να ξεπερνά και τις προσδοκίες, όχι μόνο των φίλων της Ν.Δ. αλλά και των αναποφάσιστων, σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι και προσέθεταν ότι ήταν «σοβαρός εκεί που έπρεπε, μίλησε τεκμηριωμένα αλλά και με χιούμορ. Ένας νέος σύγχρονος αρχηγός που είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας».

Σύμφωνα με πηγές της Ν.Δ. ο κ.Μεϊμαράκης εμφανίστηκε αποφασισμένος και έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες της χώρας, δεν έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις, τονίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι «αν δεν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση δεν πρόκειται να υποσχεθώ κάτι», χαρακτηρίζοντας διαρκώς τον αντίπαλο του «μνημονιακό» και ότι στην πραγματικότητα έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του από την στιγμή που υπέγραψε την συμφωνία με τους δανειστές. 

Μόνο μελανό σημείο, σύμφωνα με τους συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, τα όσα συνέβησαν τόσο πριν την έναρξη της τηλεμαχίας όσο και κατά τη διάρκεια αυτής και έχουν να κάνουν με την τηλεοπτική κάλυψη του ντιμπέιτ, με το γαλάζιο επιτελείο να εμφανίζεται οργισμένο με τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Εκνευρισμένος ήταν και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης - κάτι το οποίο φάνηκε και στις δηλώσεις του κατά την αποχώρηση του από το ραδιομέγαρο - καθώς λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ντιμπέιτ, σε εκπομπή της ΕΡΤ είχε φιλοξενηθεί ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ακρόπολη», ο οποίος κατηγορούσε για σκάνδαλα τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ εκτιμούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με πέντε μονάδες της ΝΔ. 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν πάντως το διπλό πλάνο των δυο προέδρων που εμφάνιζε τον Αλέξη Τσίπρα ψηλότερο με τον κ.Μεϊμαράκη να διαμαρτύρεται έντονα στο δεύτερο διάλειμμα του ντιμπέιτ και σε απευθείας σύνδεση να «καρφώνει» ακόμα και τον σκηνοθέτη.

Ανάλογο ήταν και το κλίμα έντασης στο κοντρόλ της ΕΡΤ με την Πηνελόπη Γαβρά εκ μέρους της ΝΔ να διαμαρτύρεται έντονα και να έχει λεκτική αντιπαράθεση με τον Θόδωρο Μιχόπουλου, αφού - σύμφωνα με τις ενστάσεις που διατύπωσε - δεν τηρήθηκαν όλα όσα είχαν συμφωνηθεί για διπλό πλάνο μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών και όχι η μέθοδος του «σπλίτ».