Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ψέμα η έγκριση 212.216 αιτήσεων για δωρεάν ρεύμα

Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ψέμα η έγκριση 212.216 αιτήσεων για δωρεάν ρεύμα
Sooc

Η ΝΔ επικρίνει τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε 212.216 δικαιούχους.

Στελέχη της Συγγρού αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός διαφημίζει σήμερα το νομοσχέδιό του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ενώ όταν η προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει μέρος του πλεονάσματος στους πιο ευάλωτους και πιο αδικημένους, « ο κ. Τσίπρας μιλούσε για ‘ξεροκόμματα και ψίχουλα'».

Υπενθυμίζουν σχετικές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα και αναφέρουν ότι η αλήθεια είναι πως έχουν εγκριθεί λιγότερες από 90.000 αιτήσεις- και όχι 212.216, όπως αναφέρει σχετικό διαφημιστικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτουν πως το μέτρο αφορά 1.200 δωρεάν KW το τετράμηνο, δηλαδή περί τα 200 ευρώ ανά ωφελούμενο καταναλωτή και μόνο για το 2015 ενώ η συνολική δαπάνη, που θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν ξεπερνά τα 20 εκ. ευρώ.

«Από το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, που νομοθετήθηκε από την δική μας κυβέρνηση, ωφελούνται πάνω από 600.000 νοικοκυριά με μειωμένα ως και 54% τιμολόγια για 7 κατηγορίες δικαιούχων. Με διαφανή κριτήρια και για πάντα», σημειώνουν.

Επιπλέον εξηγούν ότι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) είχαν ενταχθεί πάνω από 600.000 νοικοκυριά και είχε εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη παροχή ρεύματος, ακόμα και αν δεν είχαν να το πληρώσουν ενώ «στους συμπολίτες μας αυτούς δεν κόπηκε ούτε για μια ώρα το ηλεκτρικό ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών».

Επιπρόσθετα υπενθύμισαν ότι με τις αποφάσεις της κυβέρνησης το 2012 επωφελήθηκαν και συνεχίζουν να επωφελούνται άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης

Υπογραμμίζουν επίσης τα εξής:

*Δεν κόπηκε το ρεύμα σε κανένα απολύτως νοικοκυριό που είχε υπαχθεί στο ΚΟΤ, παρά το γεγονός ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί αυτής της κατηγορίας καταναλωτών είχε απλήρωτους λογαριασμούς περίπου 100.000.000 ευρώ.

*Δόθηκε πολύ μεγάλος αριθμός άτοκων μηνιαίων δόσεων για τη διευκόλυνση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

*Διατηρήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τους Πολύτεκνους.

*Όλα τα Νοικοκυριά και οι Επιχειρήσεις των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών εξακολούθησαν να έχουν ίδιες τιμές ρεύματος με τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι το κόστος παραγωγής ρεύματος είναι κατά πολύ υψηλότερο για τους Σταθμούς της ΔΕΗ στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.

*Έγιναν πάνω από 1.200.000 διευκολύνσεις σε λοιπά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις (που δεν υπάγονται στο ΚΟΤ).

*Οι τιμές του αγροτικού ρεύματος διατηρήθηκαν σε επίπεδα χαμηλότερα του πραγματικού κόστους, για να υποστηριχθούν οι Αγρότες, με παράλληλα μέτρα διευκόλυνσης απλήρωτων λογαριασμών τους.

*Μειώθηκαν οι τιμές ρεύματος για τις πλέον ενεργοβόρες βιομηχανίες προκειμένου να υποστηριχθούν η Βιομηχανία και οι Απασχολούμενοι σε αυτήν.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή