ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/09/2015 14:03 EEST | Updated 16/09/2015 14:07 EEST

Όλα έτοιμα για το επετειακό Spetses mini Marathon

Spetses mini Marathon

Για 5η συνεχή χρονιά διοργανώνεται φέτος το Spetses mini Marathon που θα διεξαχθεί το τριήμερο 9-11 Οκτωβρίου 2015 στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ και με χορηγό επικοινωνίας την HuffPost Greece. Η φετινή θα αποτελέσει μια διοργάνωση ορόσημο για την ιστορία του αθλητικού θεσμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2011 με 700 συμμετοχές, ανέπτυξε μια εντυπωσιακή δυναμική διεθνώς μεγαλώνοντας κάθε χρόνο και συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια ζωής έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά event στην Ελλάδα.

Η περσινή παρουσία 10.000 αθλητών και επισκεπτών συνιστά ένα ρεκόρ που έμοιαζε δύσκολο να επαναληφθεί, ωστόσο το κύρος και η αρτιότητα του Spetses mini Marathon (SMM), που έχει ήδη βρει αρκετούς μιμητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, προσελκύουν διαρκώς περισσότερους «πιστούς» με αποτέλεσμα φέτος να αναμένεται περίπου 12.000 άνθρωποι από 20 χώρες να δώσουν το «παρών».

woman baking

Στις Σπέτσες θα παρευρεθούν αποστολές απο 9 πρεσβείες, οι Corporate running teams θα ξεπεράσουν τις 23, ενώ για μια ακόμη φορά διεθνούς φήμης αθλητές θα «κοσμήσουν» με την παρουσία τους το Spetses mini Marathon. Ανάμεσά τους ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, o Κώστας Νακόπουλος, ο Βασίλης Κρομμύδας, ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο Χρήστος Μποφίλιος, η Ντενίζ Δημάκη και η Μάγδα Γαζέα αλλά και σύσσωμος ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και οι παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς με την ομαδα του συλλόγου Περπατώ. Μάλιστα, η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελεκα επιφυλάσσει μία καινοτομία για τους συμμετέχοντες καθώς το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί Sunset Yoga for Runners.

woman eating spaghetti

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε κάποιο ή κάποια από τα 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα. Από το μη αγωνιστικό My First Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη.

Ο φετινός επετειακός αγώνας θα έχει ταυτόχρονα έντονο κοινωνικό χαρακτήρα καθώς στην ομάδα του Χρυσού Χορηγού, της NN Hellas, θα συμμετέχουν πρεσβευτές του «Μαζί για το Παιδί», ενώ η ομάδα του Μουσείου της Μπουμπουλίνας θα συγκεντρώνει χρήματα και υλικά για το τοπικό Ιατρείο των Σπετσών. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Charity 4U” της Holmes Place, ο Αλέξανδρος Πατούνης θα επιχειρήσει να κολυμπήσει τον γύρο του νησιού των Σπετσών συνοδεία σημαντικών Ελλήνων κολυμβητών συγκεντρώνοντας χρήματα για τη «Φλόγα» και το «Make-a-wish».

Ασφαλώς, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έχει προγραμματιστεί πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσά τους τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night το οποίο θα πλαισιώσει μια συναυλία - έκπληξη που θα πραγματοποιηθεί στο πλαισιο του φεστιβάλ του μουσείου της Μπουμπουλίνας. Οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση προσφέροντας σε αθλητές και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ειδικές τιμές και προνόμια στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη επεσήμανε:

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπεις μια ιδέα σου που χτίστηκε πάνω στα θεμέλια της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας να υπηρετεί το όραμά σου και να εξελίσσεται σε κάτι τόσο σπουδαίο και μεγάλο όσο το Spetses mini Marathon που συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια! Το δίπτυχο της επιτυχίας αυτού του θεσμού είναι η απόλυτη αφοσίωση και συνεργασία των τοπικών αρχών και η χορηγική υποστήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Τα βραβεία που συλλέγει διεθνώς αλλά και εγχώρια το Spetses mini Marathon αποτελούν μικρή μόνο αντανάκλαση του τι προσφέρει στον τοπικό τουρισμό, την εικόνα του νησιού και της χώρας διεθνώς αλλά και την αθλητική κουλτούρα εν γένει».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, ο οποίος τόνισε: «Το Spetses mini Marathon είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας και η δική του επιτυχία συνιστά αιτία περηφάνιας και χαράς για όλους μας στις Σπέτσες. Η ανεκτίμητη προσφορά των Σπετσιωτών εθελοντών δίνει πνοή στον Αγώνα που αγκαλιάζει όλο το νησί. Τοπική Αρχή, θεσμικοί παράγοντες και πολίτες γινόμαστε ένα στην προσπάθεια να πετύχουμε κάθε χρόνο κάτι σπουδαίο για τις Σπέτσες και αυτή η συλλογικότητα πιστεύω πως αποτελεί τον σημαντικότερο δείκτη κοινωνικής υγείας και προοπτικής. Σας περιμένουμε και φέτος όλους για να σας φιλοξενήσουμε με τον παραδοσιακό σπετσιώτικο τρόπο».

Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2015:

1. 25 χλμ. Island Round – Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού

2. 10 χλμ. Run

3. 5 χλμ. Fun Run – Ιστορικός Γύρος της Πόλης

4. Κολυμβητικός Αγώνας 3 χλμ. (Κόστα-Σπέτσες)

5. Κολυμβητικός Αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)

6. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. (0-5 ετών) – My 1st Spetses mini Marathon

7. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. / 1000 μ. (μαθητές Δημοτικού)

8. Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. / 300 μ. (ηλικίες 8-15 ετών)