ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/09/2015 19:12 EEST | Updated 16/09/2015 19:12 EEST

Αλέξης Τσίπρας: Γιατί να μάθουμε μετεκλογικά τα ονόματα της λίστας Φαλτσιανί; Να έρθει ο Μεϊμαράκης να πάμε στους εισαγγελείς

Sooc

Για την λίστα Φαλτσιανί μίλησε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Αttica.

«Εγώ δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λέει η ΝΔ. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι η ΝΔ κάτι φοβάται από αυτή την υπόθεση. Διότι αν δεν φοβάται κάτι, και αν καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, τότε γιατί να μην γίνει η έρευνα; Ακόμα και αν όπως λέει η ΝΔ, ο Φαλτσιανί είναι φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τώρα θα τρελαθούμε. Ο άνθρωπος που ανέδειξε το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος παγκοσμίως είναι φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος προφανώς, είδε ότι μια κυβέρνηση για πρώτη φορά, μετά από αυτούς που παίρνανε τα στικάκια και τα κρύβανε στα συρτάρια τους, και τα χάνανε, που έχει αποφασιστικότητα και τόλμη», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν λέει ο κ. Μεϊμαράκης να προχωρήσει η έρευνα; Και γιατί δεν έρχεται μαζί να πάμε αύριο στους εισαγγελείς να μάθουμε και ποια ονόματα είναι μέσα. Ακούγεται ότι είναι ονόματα του πολιτικού κόσμου. Γιατί να τα μάθουμε μετά τις εκλογές; Να τα μάθουμε τώρα. Να ξέρει ο ελληνικός λαός, ποιανού φίλοι είναι αυτοί που είναι μέσα και γιατί τους κρύβανε οι προηγούμενοι; Διότι ξέρετε κάτι; Θα βγούνε αυτά τα ονόματα, και θέλω να ελπίζω ότι θα βγούνε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, διότι έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαθιές ρίζες με τα λαϊκά στρώματα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα αποτυπωθεί στα ποσοστά που θα λάβει στις λαϊκές συνοικίες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη εκείνη που εκφράζει τα λαϊκά στρώματα, εκφράζει τον κόσμο της δουλειάς, της βιοπάλης. Ξέρει αυτός ο κόσμος για ποιον παλέψαμε όλους αυτούς τους μήνες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο στόχος εκείνων που θέλουν να γίνει όμηρος συνεργασιών ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να είναι με δεμένα τα χέρια ή ακόμη χειρότερα ο στόχος του μεγάλου συνασπισμού, έχει να κάνει ότι αυτό που πονάει, είναι αυτή η ταύτιση, η σύνδεση των λαϊκών στρωμάτων με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ αποκόπτοντας τον από τις λαϊκές δυνάμεις που εκπροσωπεί αλλά δεν θα τα καταφέρουν».

Ερωτηθείς για το θέμα της νεολαίας και το ενδεχόμενο να μην διακατέχεται πλέον από τον ίδιο ενθουσιασμό για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως είναι λογικό να νιώθουν τη μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση, σημείωσε όμως πως αν πηγαίναμε στην παγίδα του grexit, αυτό που θα συνέβαινε στον τόπο θα ήταν μια ανείπωτη καταστροφή. «Τους καταλαβαίνω. Θέλω απευθυνόμενος όμως σε αυτούς να τους ζητήσω να σκεφτούνε. Εάν την άλλη Κυριακή δεν προσέλθουν στην κάλπη, είναι όχι σαν μην ψηφίζουν αυτοί, αλλά σα να δίνουν μια ψήφο παραπάνω στο πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε έως εδώ. Στον κ. Μεϊμαράκη και στην παρέα του. Τον κ. Βενιζέλο όλους όσους τους ακολουθούν», είπε ο κ. Τσίπρας και τους κάλεσε να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον τους αλλά να ενισχύσουν τις δυνάμεις που μάχονται για εκείνους.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)