ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/09/2015 18:20 EEST | Updated 16/09/2015 18:26 EEST

Γεννηματά: «Χρειάζεται μια κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων»

sooc

Υπέρ ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά η οποία συμπλήρωσε ότι το «ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει το δεκανίκι κανενός».

«Ζητάμε να είμαστε τρίτη δύναμη για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε τη σταθερότητα που χρειάζεται η χώρα», τόνισε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμή που μπορεί να εγγυηθεί τη συνεργασία και τη σταθερότητα». Σε ότι αφορά το ρόλο που θα έχει το ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξαναγίνει δεκανίκι κανενός».

Αποφύγαμε το Grexti αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά τόνισε επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για βελτίωση των όρων συμφωνίας.

«Φτάσαμε στο τέλος του 2014 μία ανάσα από την έξοδο, εξαιτίας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιστρέψαμε σε ένα πολύ δύσκολο Μνημόνιο και θα πρέπει να εξειδικευτεί ώστε να μην γίνει χειρότερο», σημείωσε η ίδια.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ζητήματα που έχουν ανοίξει και δεν έχουν κλείσει και έφερε ως παράδειγμα το Ασφαλιστικό. Έκανε επίσης λόγο για αλλαγή συγκεκριμένων όρων του Μνημονίου οι οποίοι είναι σκληρότατοι και έφερε το παράδειγμα του πρωτογενούς τομέας, ενώ τάχθηκε και υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

«Χρειάζεται μια κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Από το 2012 μιλούσαμε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε».

Η κ. Γεννηματά ε έκανε επίσης λόγο για παρά φύση συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ ενώ τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας φάσκει και αντιφάσκει».

Έκανε επίσης λόγο για στήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και τη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους και τάχτηκε υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου «για να σταματήσει ο δεύτερος να δραπετεύει από τις ευθύνες του».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχτηκε επίσης κατά των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και έκανε λόγο για περιθώρια περικοπών στις δαπάνες του δημοσίου ή τις αμυντικές δαπάνες.

Μία ισχυρή κυβέρνηση έχει δύναμη διαπραγμάτευσης, τόνισε ακόμη η κ. Γεννηματά η οποία ανέφερε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα.

Ερωτηθείς για το ναυάγιο της συνεργασίας με τον Γιώργο Παπανδρέου και την ύπαρξη βέτο από την πλευρά του Βαγγέλη Βενιζέλου η κ. Γεννηματά τόνισε πως αυτά είναι αστειότητες.