Τσίπρας: Στην κάλπη της Κυριακής ψηφίζουμε πάλι «όχι»

Τσίπρας: Στην κάλπη της Κυριακής ψηφίζουμε πάλι «όχι»
Dimitris Kyriakopoulos / SOOC

«Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του, σε ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «στη κάλπη της Κυριακής ψηφίζουμε “όχι” στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής» και συμπλήρωσε: «Ψηφίζουμε “όχι” στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης, ψηφίζουμε “όχι” στην Ελλάδα της συντήρησης και της ολιγαρχίας.

Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «στη κάλπη που θα κρίνει τη διακυβέρνηση του τόπου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ψηφίζουμε για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της προκοπής». Μάλιστα όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «την Κυριακή δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει τη Δευτέρα ο λαός μας τη δική του κυβέρνηση, για αυτό από αυτή τη μάχη, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Ο κ, Τσίπρας τόνισε πως «από τις 21 Σεπτέμβρη Συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε:

• Για να εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την πώληση των κόκκινων δανείων από τις τράπεζες στα ξένα αρπακτικά κεφάλαια. Μόνο εμείς το αποτρέψαμε στη διαπραγμάτευση. Μόνο εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε για το μέλλον.

• Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση, τον αγώνα για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

• Για να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης, ώστε να βελτιώσουμε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου στην πράξη.

• Για να βάλουμε τέλος στο κομματικό κράτος της κλεπτοκρατίας, του ρουσφετιού και της αναξιοκρατίας και να εμπεδώσουμε το κράτος δικαίου και αξιοκρατίας. Να εμπεδώσουμε τις ίσες δυνατότητες και τις ίσες ευκαιρίες για όλους, ανεξάρτητα από το που ζουν και ποιες οικονομικές δυνατότητες έχουν.

• Για να επαναθεμελιώσουμε το κοινωνικό κράτος. Να οργανώσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με έμφαση στην πρόληψη και την επείγουσα ιατρική. Να διασφαλίσουμε την καθολική πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας σε όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, με κάρτα υγείας και ασφαλιστική κάλυψη.

• Για να ενισχύσουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της - και ως βασικού φορέα απασχόλησης. Με νέο αναπτυξιακό νόμο και ρευστότητα, με ειδικά προγράμματα και μικροπιστώσεις, από τη νέα, δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα που θα λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2016. Με τη μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας και την προσπάθειά μας για την έμμεση φορολογική ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή