Βασιλιάς στο γήπεδο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρονάλντο. Κάθε tweet του αποφέρει 230.000 ευρώ

Βασιλιάς στο γήπεδο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρονάλντο. Κάθε tweet του αποφέρει 230.000 ευρώ
la fe! lo puede todo!
la fe! lo puede todo!
azote/Flickr

Εκτός από γκολ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο συγκεντρώνει και ρεκόρ κερδών από τη διαφήμιση. Οπως φαίνεται από μελέτη της αμερικανικής υπηρεσίας ψηφιακού μάρκετινγκ Opendorse, ο πορτογάλος σταρ είναι ο πιο κερδοφόρος αθλητής στο Twitter: κάθε tweet του Ρονάλντο τού αποφέρει 230.000 ευρώ!

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης οφείλει αυτήν την οικονομική επιτυχία στη μεγάλη κοινότητα των φαν του, που είναι εξαιρετικά δραστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το περισσότερο "αγαπημένο" πρόσωπο στο Faceboοk, πριν και από τη Σακίρα, με 107 εκατομμύρια φαν. Στο Twitter περισσότεροι από 37 εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν την επικαιρότητα στην ιστοσελίδα του "CR7", που χάρη σε αυτήν τη τεράστια δεξαμενή από φαν προσελκύει τις φίρμες και εκτοξεύει τις τιμές.

"Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το target group είναι νέοι καταναλωτές αθλητικών ειδών", σύμφωνα με τον Κριστόφ Λεπετί, οικονομολόγο του Κέντρου Αθλητικού Δικαίου και Οικονομίας (CDES) της Λιμόζ. Οταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο καμαρώνει τα καινούργια παπούτσια του στον λογαριασμό του στο Twitter, θα υπάρχουν οπωσδήποτε οικονομικά ωφέλη για τη φίρμα".

Να σημειωθεί ότι ο αιώνιος αντίπαλός του της Μπαρσελόνα, ο Λέο Μέσι, δεν περιλαμβάνεται στην κατάταξη αυτή διότι απλώς δεν έχει λογαριασμό στο Twitter.

Δεύτερος στη λίστα, με 125.000 ευρώ το tweet είναι ο αμερικανός μπασκετμπολίστας Λεμπρόν Τζέιμς , ενώ τρίτος στην κατάταξη έρχεται ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ με 98.000 ευρώ ανά tweet που περιλαμβάνει και εμφάνιση αξεσουάρ. Ακολουθούν παίκτες του NBA, ενώ τεννίστες και γκόλφερ κλείνουν την κατάταξη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή