Το θέμα Φλαμπουράρη άναψε φωτιές και στην ΕΛ.ΑΣ.

Το θέμα Φλαμπουράρη άναψε φωτιές και στην ΕΛ.ΑΣ.
Eurokinissi

«Εξυπηρέτηση» για την αποφυγή της ταλαιπωρίας του τέως υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη χαρακτηρίζουν πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη χορήγηση του γνησίου υπογραφής για το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών της εταιρίας του από ανθυπαστυνόμο της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Η μεταβίβαση, σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, έγινε στις 26 Ιανουαρίου 2015, μία ημέρα μετά τις εκλογές. Πρόκειται για την εταιρεία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ», η οποία έχει υπογράψει εργολαβική σύμβαση ύψους 3,9 εκατ. ευρώ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φλαμπουράρης υποστηρίζει ότι «έχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο και είμαι ένας κοινός θνητός...». Το ερώτημα που είχε τεθεί από κάποιους βουλευτές και νομικούς της αντιπολίτευσης είναι το πότε υπεγράφη το ιδιωτικό συμφωνητικό. Αν δηλαδή υπεγράφη μετά την υπουργοποίησή του ή πριν.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό που δημοσιεύτηκε προκάλεσε –τουλάχιστον αρχικά- εντύπωση γιατί το γνήσιο της υπογραφής χορηγήθηκε από τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που είναι νόμιμο αλλά ασυνήθιστο. Και αυτό γιατί πρόκειται για μία εξειδικευμένη υπηρεσία που ναι μεν μπορεί να το χορηγήσει αλλά σπανίως το κάνει.

Ο 35χρονος ανθυπαστυνόμος που επικύρωσε το συμφωνητικό, ο οποίος είναι συνδικαλιστής αστυνομικός και ειδήμων στα οικονομικά και λογιστικά θέματα, φέρεται, σύμφωνα με συναδέλφους του που ήρθαν σε επαφή μαζί του, να εξυπηρέτησε τον κ. Φλαμπουράρη στις 26 Ιανουαρίου 2015. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε μεταβεί ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης στο γραφείο του, χωρίς τότε ο ανθυπαστυνόμος να γνωρίζει για ποιον πρόκειται.

Αυτή η επαφή έγινε στο τμήμα της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκεται στην οδό Μικράς Ασίας 9 στο Γουδή. Την προηγούμενη μέρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, είχαν κινηθεί οι διαδικασίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου ο κ. Φλαμπουράρης να εξυπηρετηθεί χωρίς να χρειαστεί να μεταβεί σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα για τη χορήγηση γνησίου υπογραφής.

ΝΔ:Περίεργη και με βάθος η υπόθεση Φλαμπουράρη

«Η υπόθεση Φλαμπουράρη δεν είναι μόνο περίεργη, αλλά φαίνεται πως έχει και βάθος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει πως «η Εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο εν λόγω υπουργός πήρε ανάθεση έργου, ενώ το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας εμφανίζεται σήμερα να έχει μεταβιβαστεί σε άλλο πρόσωπο με ιδιωτικό συμφωνητικό, του οποίου το γνήσιο της υπογραφής βεβαιώνεται με περίεργη διαδικασία. Όχι από τα ΚΕΠ, όχι από Αστυνομικό Τμήμα, αλλά από το Αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου δεν έχει πρόσβαση ο καθημερινός πολίτης. Με αποτέλεσμα να μην δύναται να διερευνηθεί αν η μεταβίβαση έγινε μεταχρονολογημένα, αφού δεν τηρήθηκαν οι κανόνες της αρχής της δημοσιότητας».

Επίσης η ΝΔ στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως «η Εισαγγελική Αρχή οφείλει να τα ερευνήσει όλα αυτά, όπως επίσης, αν αυτός που πήρε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας είναι παρένθετο πρόσωπο, δεδομένου, μάλιστα, ότι κατά την ημερομηνία που μεταβιβάστηκαν οι μετοχές δεν καταβλήθηκε κανένα τίμημα, γεγονός παράδοξο για τη συναλλακτική πρακτική».

«Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τσαλακώθηκε και καταφεύγουν στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για να διασώσουν ό,τι προλάβουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοφιλή