Γαλάζια πανστρατιά στην πλατεία Ομονοίας. Αποκαλύψεις Μεϊμαράκη για το παρασκήνιο της επιλογής του

Γαλάζια πανστρατιά στην πλατεία Ομονοίας. Αποκαλύψεις Μεϊμαράκη για το παρασκήνιο της επιλογής του
SOOC

Στην μάχη της Αθήνας μπαίνει το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΝΔ επιλέγοντας μάλιστα να μην πραγματοποιήσει όπως παραδοσιακά έκανε το κόμμα του την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην πλατεία Συντάγματος - όπου βρίσκεται και το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ - αλλά στην πλατεία Ομονοίας, προκειμένου να συνδέσει την επιλογή του αυτή και με το μήνυμα που θέλει να περάσει και το σύνθημα «ναι στην ομόνοια όχι στη διχόνοια».

Σύμφωνα με το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού η επιλογή αυτή - για πρώτη φορά στην εκλογική ιστορία του κόμματος - έγινε για να σηματοδοτηθεί το βασικό διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης που είναι η επόμενη μέρα των εκλογών και άρα, η ανάγκη συναίνεσης και συνεργασίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Και φυσικά αυτός δεν θα είναι ο μόνος συμβολισμός, αφού στην αποψινή συγκέντρωση θα δώσουν το παρόν ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος χθες με δήλωση του έσπευσε να βρεθεί στο πλευρό του αγώνα για νίκη που δίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς.

Κεντρική στόχευση - στο παρά πέντε της κάλπης της 20ης Σεπτεμβρίου, το γενικό προσκλητήριο σε όλους της ψηφοφόρους της ΝΔ που για διάφορους λόγους είχαν επιλέξει είτε την αποχή τον περασμένο Ιανουάριο, είτε ακόμα την ψήφο διαμαρτυρίας, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από βήματος να επαναλαμβάνει ότι καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη και ότι η αποχή δεν είναι λύση.

Για αυτό ίσως επιθυμούν απόψε να δώσουν μια εικόνα δυναμικής συγκέντρωσης και ζωντανής σε τόνο και παλμό με όλα τα κορυφαία στελέχη σε πλήρη διάταξη μάχης, με στόχο ακόμα και την τελευταία στιγμή την μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει εκ νέου να απαντήσει στο δίλημμα του αντιπάλου του περί παλιού και νέου και θα εξαπολύσει νέα επίθεση εναντίον του για το καταστροφικό έργο της επτάμηνης διακυβέρνησης του.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν ωστόσο οι αποκαλύψεις Μεϊμαράκη για το παρασκήνιο της επιλογής του αρχικά ως μεταβατικού προέδρου της ΝΔ.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε (Newsit) «εγώ ανέλαβα για να πάω το κόμμα σε εκλογή προέδρου, οι εκλογές με βρήκανε», εξηγώντας ότι μέχρι τη νύχτα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου και την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ, «πίστευα ότι ολοκλήρωσα τον κύκλο μου».

Όπως ανέφερε, «το βράδυ του δημοψηφίσματος δέχθηκα το τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά. Και αυτό ήταν τιμητικό για μένα, παρότι προβληματίστηκα πάρα πολύ». Θεώρησε ωστόσο ότι όφειλε, και ως πρώην γραμματέας της ΝΔ, να αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει τον ρόλο του μεταβατικού προέδρου του κόμματος, εκτιμώντας ότι «μπορεί να πάμε σε εκλογές».

Στη συνέχεια, όπως τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, «συζητώντας και με τον Κ. Καραμανλή και άλλους, πήρα την απόφαση να το παλέψω. Έτσι έγινα πρόεδρος της ΝΔ χωρίς να το επιδιώκω και χωρίς να το διεκδικώ. Άλλαξε πάλι ο τρόπος ζωής μου. Τέρμα οι βόλτες με το φουσκωτό. Προσπαθούσα να γίνω ένας φυσιολογικός, κανονικός άνθρωπος».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιβεβαίωσε ότι είχε συζητήσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς από την ηγεσία της ΝΔ.

Όπως είπε, «είναι ένα θέμα που το είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Είχα εκφράσει τότε την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται να το πούμε τώρα».

Δημοφιλή