Επεισόδια στο Κερατσίνι στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Επεισόδια στο Κερατσίνι στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα
Eurokinissi

Ένταση επικράτησε στην Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ομάδα αγνώστων πέταξαν βόμβες μολότοφ και έβαλαν φωτιές σε κάδους. Στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 3.000 άτομα συμμετείχαν στην συγκέντρωση. Όταν ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση, περίπου 100 άτομα αποσχίστηκε και προκάλεσε τα επεισόδια.

Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρία σημεία στην Παναγή Τσαλδάρη 60 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στην πλατεία Κύπρου και στην Πλατεία Ζαρντέν.

Συμμετείχαν επίσης τα ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, των Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, των Λογιστών Πειραιά, της Ιδιωτικής Υγείας, των Επαγγελματιών Οδηγών, το Παράρτημα Οικοδόμων, οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ Πειραιά.

Eπεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη

Ένταση σημειώθηκε και μετά την πορεία που έλαβε χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την ώρα που η πορεία κατέληγε στην περιοχή της Καμάρας (στη συμβολή των οδών Εγνατία και Ιασωνίδου) άτομα που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εκτόξευσαν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, που επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν και εκείνοι απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Δεν προκλήθηκαν ζημίες, και ιδιοκτήτες καταστημάτων με πυροσβεστήρες έσβησαν μικροεστίες φωτιάς και η κατάσταση εκτονώθηκε.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και οι διαδηλωτές, που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, έφθασαν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Δωδεκανήσου, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό. Εκεί είχαν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας, σχηματίζοντας φραγμό με κλούβες και τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν το κτίριο, στην περιοχή των Δικαστηρίων, όπου βρίσκονται τα γραφεία της «Χρυσής Αυγής».

Τελικά, μέσω της οδού Σαλαμίνος και της παραλιακής λεωφόρου Νίκης, έφθασαν στο σημείο εκκίνησης.

Δημοφιλή