Λαφαζάνης: Το δίλημμα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ αλλά μνημόνια ή απαλλαγή από αυτά

Λαφαζάνης: Το δίλημμα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ αλλά μνημόνια ή απαλλαγή από αυτά
sooc

Επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ, εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το δίλημμα δεν είναι ο εναπομείνας ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, Τσίπρας ή Μεϊμαράκης, γιατί έχουν κοινό μετεκλογικό πρόγραμμα να εφαρμόσουν. Το πραγματικό δίλημμα για τον τόπο είναι αν θα έχουμε μνημόνια που λεηλατούν τη χώρα ή θα τελειώνουμε με τα μνημόνια», σημείωσε.

Κατευθυνόμενος για την Καλαμάτα, όπου μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση, ο Π. Λαφαζάνης πέρασε από την Τρίπολη και επισκέφθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης το εκλογικό περίπτερο του κόμματός του, όπου τον περίμεναν και τον υποδέχτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αρκαδίας και αρκετά στελέχη της ΛΑΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και η Λαϊκή Ενότητα πηγαίνει γερά, δυνατά και θα έχει πολύ καλά ποσοστά την Κυριακή το βράδυ.

Πρόσθεσε ότι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα συγκυβερνήσουν με δορυφόρους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, για να εφαρμόσουν το μνημόνιο, αλλά τόνισε «η ΛΑΕ μπορεί να είναι η δύναμη που με το ποσοστό που θα πάρει στις εκλογές να καθορίσει στην κυριολεξία τις μετεκλογικές εξελίξεις. Κι εφόσον εμείς έχουμε μια ισχυρή δύναμη στην Βουλή και στο λαό, τότε είναι βέβαιο ότι την Δευτέρα η μνημονιακή συναίνεση θα πέσει στο κενό. Τα μνημόνια δεν θα εφαρμοστούν και οι συγκυβερνήσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν μετεκλογικά θα δοκιμαστούν σκληρότατα».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι το μεγάλο θύμα του 3ου μνημονίου είναι οι αγρότες και σημείωσε πως «ο αγροτικός κόσμος με το 3ο μνημόνιο δέχεται την χαριστική βολή. Υπερφορολογείται και από 13% που είναι σήμερα από το πρώτο ευρώ, η φορολογία θα πάει στο 20% και μετά στο 26%. Θα τριπλασιαστούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ την ώρα που οι αγρότες δεν έχουν να πληρώσουν τον ΟΓΑ με τα σημερινά επίπεδα και τα αγροτικά εφόδια έχουν εκτιναχτεί σε 23% ΦΠΑ, το πετρέλαιο επίσης αυξάνεται, όπως επίσης το ρεύμα και η ενέργεια. Καταλαβαίνετε ότι εξουθενώνουν κι εξοντώνουν τον αγροτικό κόσμο».

Η πρωτογενή και η κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας επεσήμανε ότι θα διαλυθεί, γιατί θα δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα και ειδικά για το γάλα, είπε, ότι η απελευθέρωση του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει το τέλος του έλληνα κτηνοτρόφου. Συμπληρώνοντας πως το μέτρο αυτό που ψηφίστηκε στα προαπαιτούμενα ήταν ένα δώρο στις μεγάλες πολυεθνικές του γάλακτος και στα εισαγόμενα προϊόντα τους, ενώ χαρακτήρισε το μέτρο αυτό «έγκλημα».

Για το φορολογικό

Σε ό,τι αφορά τη φορολογία, είπε, ότι έχουμε ένα άδικο και δυσβάσταχτο φορολογικό σύστημα, έκανε λόγο για διάλυση του ΣΔΟΕ.

Υπογράμμισε ότι «σύμφωνα και με ανακοινώσεις συλλόγων εργαζομένων στο υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τον Αύγουστο και λίγο πριν την παραίτηση της, ξεκίνησε σκανδαλωδώς τη γενική διάλυση του ΣΔΟΕ με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο «ψυγείο» χιλιάδες υποθέσεις, από τις οποίες θα μπορούσαν να εισπραχθούν μεγάλα ποσά».

Τόνισε πως το «3ο μνημόνιο έρχεται ουσιαστικά να ολοκληρώσει μια πολιτική διάλυσης των φορολογικών υπηρεσιών. Η πρόβλεψη για την ουσιαστική διάλυση του ΣΔΟΕ αποτελεί μια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία, διαψεύδει τις δήθεν προθέσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής και θέτει ουσιαστικά στο "ψυγείο" δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Η πρόβλεψη δε, για μετατροπή σε απλά πληροφοριακά δελτία, εκατοντάδων ολοκληρωμένων υποθέσεων ελέγχου που καταλογίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια φόρων, προκαλούν την ελληνική κοινωνία, τη στιγμή που μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ και αυξάνεται ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης».

Επιπλέον ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διέψευσε τον κόσμο και τις προσδοκίες όλων, ενώ τόνισε πως η κυβέρνησή του είχε πολλές επιλογές, αλλά ήταν αιχμάλωτη του ευρώ, της ευρωζώνης και των συμφερόντων που εκπροσωπούν το ευρώ, εντός κι εκτός χώρας.

«Τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τον ανακόψει μόνο η Λαϊκή Ενότητα»

«Τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τον ανακόψει μόνο η Λαϊκή Ενότητα. Μόνο την Λαϊκή Ενότητα τρέμουν τα ευρωπαϊκά και τα εγχώρια κατεστημένα και μόνο τη δύναμή της φοβούνται» τόνισε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του, στη συγκέντρωση στην Καλαμάτα, ο Π. Λαφαζάνης και συμπλήρωσε:

«Αν η Λαϊκή Ενότητα βγει ισχυρή από τις κάλπες, Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και η παρέα τους θα χάσουν το χαμόγελό τους. Γιατί θα ξέρουν ότι σχεδόν "τσάμπα" κατάφεραν να βάλουν στο χέρι και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα. Γιατί θα ξέρουν ότι η δυναμική της Λαϊκής Ενότητας γρήγορα θα εμποδίσει και θα ακυρώσει τη μνημονιακή παγερή τάξη της εξόντωσης και της αιχμαλωσίας που ετοιμάζουν να παρατείνουν μετεκλογικά, εσαεί και ακώλυτα στη χώρα μας».

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ εκτίμησε επίσης, ότι τη Δευτέρα «θα υπάρχει συγκυβέρνηση της πεντακομματικής μνημονιακής παρέας με στυλοβάτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και με σκοπό να εφαρμόσει το τρίτο ληστρικό μνημόνιο» με «συναινετικό πρωθυπουργό». «Η Ελλάδα της πεντακομματικής μνημονιακής συναίνεσης οδεύει σε πραγματικό εφιάλτη» τόνισε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή