Le Monde: Ο αετός στη φανέλα της Λάτσιο είναι φασιστικός

Le Monde: Ο αετός στη φανέλα της Λάτσιο είναι φασιστικός
Twitter

Αρνείται σθεναρά η ιταλική ομάδα της Λάτσιο τους ισχυρισμούς της Le Monde ότι η εμφάνισή της "συνδέεται με το Τρίτο Ράιχ". Σε άρθρο που φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα και έχει τίτλο "Η Λάτσιο θα παίξει στους μελανοχίτωνες" ο αρθρογράφος κάνει αναφορά στην παραστρατιωτική πτέρυγα του Εθνικού φασιστικού κόμματος στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του 1920 και του 1930, οι οποίοι φορούσαν μαύρες στολές.

"Η Λάτσιο έχει ιδιαίτερα κακή φήμη λόγω των νεο-φασιστικών υποστηρικτών της Curva Nord. Πρέπει να πούμε ότι στην Ιταλία, αυτή η εμφάνιση έχει πολύ σαφή ιστορική απήχηση."

Αφορμή του άρθρου στάθηκε ο αετός που είναι τοποθετημένος στη φανέλα της ομάδας και μοιάζει με αυτόν του Τρίτου Ραίχ.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της ομάδας, Marco Canigiani με γραπτή του δήλωση απάντησε: “Έχω μείνει εμβρόντητος” και υποστηρίζει ότι όσα συμβαίνουν είναι “παράλογα”.

"Το μαύρο χρώμα ήταν το μόνο που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στην Ευρώπη λόγω του κανόνα της UEFA, καθώς θεωρούν τον αετό στην φανέλα λογότυπο από μόνο του.” και πρόσθεσε “Στη διαδικασία του σχεδιασμού στείλαμε στη UEFA είκοσι διαφορετικές εκδοχές της φανέλας, πριν αποφασίσουν οριστικά αυτή που θα αποδεχόντουσαν. Αυτή ήταν η μόνη επιλογή και ο χρωματισμός αυτής φανέλα έπρεπε να είναι σκοτεινός. Δεν είχαμε πολλές εναλλακτικές λύσεις. Είναι μια παράλογη επίθεση. "

Πηγή: mirror.co.uk

Δημοφιλή