Πως είναι σήμερα η Χιλή μετά τον σεισμό των 8,3 Ρίχτερ

Πως είναι σήμερα η Χιλή μετά τον σεισμό των 8,3 Ρίχτερ
MARTIN BERNETTI via Getty Images

Ο σεισμός των 8.3 Ρίχτερ και το τσουνάμι που έπληξαν το βόρειο και το κεντρικό τμήμα της Χιλής στοίχισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους, ενώ έξι ακόμη άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, 48 ώρες μετά την καταστροφή που έπληξε χιλιάδες ανθρώπους.

Αρκετοί από τους νεκρούς ήταν κάτοικοι της παραλιακής πόλης Κοκίμπο, που πλημμύρισε από τα σεισμικά κύματα μετά τον ισχυρό σεισμό. Σε αυτή την περιοχή, περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Σαντιάγο, καταγράφηκαν πάνω από 1.500 πληγέντες από τον σεισμό και το τσουνάμι, 262 κτίρια υπέστησαν ζημιές και πάνω από 24.000 οικογένειες δεν είχαν ηλεκτροδότηση μετά το σεισμό, τον έκτο ισχυρότερο στην ιστορία της Χιλής και τον ισχυρότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα παγκοσμίως αυτή τη χρονιά.

Πάντως αν και οι εικόνες από τη Χιλή προκαλούν θλίψη και δείχνουν και το μέγεθος μιας σημαντικής καταστροφής, όλοι είναι ευγνώμονες που ο αριθμός των νεκρών ήταν εξαιρετικά περιορισμένος συγκριτικέ με το μέγεθος του σεισμού.

Χίλη

Δημοφιλή