Ισραήλ: Η Μπαρ Ρεφαέλι ήθελε να κλείσει τον εναέριο χώρο της περιοχής όπου θα έκανε τον γάμο της

Ισραήλ: Η Μπαρ Ρεφαέλι ήθελε να κλείσει τον εναέριο χώρο της περιοχής όπου θα έκανε τον γάμο της
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Aneo/Flickr

Τον εναέριο χώρο πάνω από την περιοχή όπου είναι να τελεστεί ο γάμος της την Πέμπτη ήλπιζε να κλείσει το διάσημο μοντέλο από το Ισραήλ, Μπαρ Ρεφαέλι. Ωστόσο, το ισραηλινό υπουργείο Μεταφορών της...χάλασε τα σχέδια, ενώπιον θύελλας αντιδράσεων στα ΜΜΕ.

Η Ρεφαέλι είχε σχεδιάσει να κινηματογραφήσει τη γαμήλια τελετή με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Άντι Έζρα χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη, ελικόπτερα αλλά και ένα αερόστατο. Σύμφωνα με τον Τύπο, πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξοπλισμένα με φωτογραφικές μηχανές και κάμερες όπως επίσης και δύο ελικόπτερα θα αναλάμβαναν τη μαγνητοσκόπηση του λαμπερού γάμου.

Η καλλονή ήθελε να απαγορευτούν οι πτήσεις οποιουδήποτε άλλου αεροσκάφους πάνω από το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή.

Αρχικά, την Παρασκευή, η πολιτική αεροπορία ανταποκρίθηκε στο αίτημά της και εξέδωσε απαγόρευση σε άλλα αεροσκάφη να πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την τοποθεσία του γάμου που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη, για το διάστημα μεταξύ 17:00 (απόγευμα Πέμπτης) και 02:00 (πρωί Παρασκευής) ώρα Ελλάδας.

Το μέτρο αυτό πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα, η εφημερίδα Haaretz κατήγγειλε την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει το μοντέλο.

Μπροστά στις διαμαρτυρίες, ο υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει την απόφαση της πολιτικής αεροπορίας και δεν θα παρασχεθεί στη Ρεφαέλι ένας εναέριος χώρος όπου θα ίπτανται αποκλειστικά τα μη τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη και ελικόπτερα τα οποία θα καταγράφουν το γάμο της.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ο εναέριος χώρος αποτελεί «δημόσιο χώρο» και επέμεινε στην ανάγκη μια «ισότιμης συμπεριφοράς» απέναντι σε όλους τους πολίτες.

Ο γάμος της Μπαρ Ρεφαέλι, που στο παρελθόν είχε δεσμό με τον ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αναμένεται να τελεστεί σε ένα ξενοδοχείο στο δάσος Καρμέλ, στο βόρειο Ισραήλ.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο)

Δημοφιλή