ΔΙΕΘΝΕΣ
20/09/2015 11:17 EEST | Updated 20/09/2015 11:18 EEST

Έκλεισε προσωρινά ο Πύργος του Άιφελ εξαιτίας μιας ενδεχόμενης εισβολής

Martial Colomb via Getty Images
Eiffel Tower

O Πύργος του Άιφελ, σύμβολο του Παρισιού και ένα από τα πλέον δημοφιλή μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο, έκλεισε το πρωί της Κυριακής για το κοινό εξαιτίας μιας απόπειρας εισβολής, γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισης και πυροσβέστες.

«Η είσοδος δεν επιτράπηκε σήμερα το πρωί στο κοινό» ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της εταιρείας εκμετάλλευσης χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για μια εισβολή, ωστόσο «δε διαπίστωσαν τίποτα» στο σημείο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστών στο Παρίσι.

«Ένα πρόσωπο με ένα σακίδιο εντοπίστηκε στον Πύργο. Προκειμένου να διαλυθεί κάθε αμφιβολία, ένα ελικόπτερο εστάλη για να διενεργήσει μια ενδελεχέστερη επιθεώρηση του Πύργου» επισήμανε μια πηγή με γνώση του θέματος.

Ενδέχεται να πρόκειται για έναν αθλητή εξτρίμ σπορ που ήθελε να πραγματοποιήσει πτώση με αλεξίπτωτο από τον Πύργο, ύψους 324 μέτρων.

Σε βίντεο που έχουν μεταφορτωθεί στο YouTube καταγράφονται οι πτώσεις που πραγματοποιούν οι λάτρεις της αδρεναλίνης από τα ψηλότερα μνημεία της πρωτεύουσας της Γαλλίας, τον Πύργο του Άιφελ ή τον Πύργο Μονπαρνάς. Οι πτώσεις γίνονται τη νύχτα καθώς οι τολμηροί αθλητές θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να συλληφθούν.

Το 2005 ένας Νορβηγός ηλικίας 31 ετών σκοτώθηκε όταν πήδηξε με αλεξίπτωτο από τον Πύργο του Άιφελ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)