Η νύφη που έγινε η ίδια φωτογράφος του γάμου της

Η νύφη που έγινε η ίδια φωτογράφος του γάμου της

Η Liisa Luts και ο μέλλον σύζυγός της δεν ήθελαν να κάνουν έναν μεγάλο, πολυτελή γάμο. Αντίθετα, ήθελαν να είναι όσο πιο κλειστός και χαμηλών τόνων γίνεται. Για αυτό και άφησαν έξω από την οργάνωση πολλά από τα στοιχεία ενός κλασικού γάμου -όπως το να προσλάβουν έναν επαγγελματία φωτογράφο.

Αντ' αυτού, η Liisa, η οποία διευθύνει μια εταιρεία φωτογραφίας και βιντεοσκοπήσεων στο Tallinn της Εσθονίας μαζί με τον άντρα της, αποφάσισε να τραβήξει η ίδια τις φωτογραφίες του γάμου της.

«Απλά δεν νιώσαμε την ανάγκη να έχουμε μια όμορφη και πιο κλασική συλλογή γαμήλιων φωτογραφιών μέσα από τα μάτια ενός τρίτου ατόμου», είπε η Liisa στη Huffington Post US. «Θέλαμε κάτι “δικό μας” και αυτό ακριβώς πραγματεύεται αυτή η σειρά φωτογραφιών».

Η γαμήλια τελετή έγινε στις 28 Αυγούστου στο ληξιαρχείο του Tallinn και η δεξίωση πραγματοποιήθηκε σε ένα εστιατόριο, στο ίδιο κλίμα ιδιωτικότητας και χαμηλών τόνων.

«Απλά τραβούσα μια φωτογραφία κάθε τόσο, με όσο πιο άμεσο και ειλικρινή τρόπο μπορούσα», είπε η Liisa. «Δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός ή πρόγραμμα, οπότε η όλη διαδικασία δεν ήταν άβολη και δεν έκλεψε την προσοχή από την ίδια τη μέρα».

Η νύφη είπε πως είναι δύσκολο να διαλέξει την αγαπημένη της στιγμή από τον γάμο, σχολίασε όμως πως λάτρεψε τη στιγμή που, μετά το τέλος της τελετής, βγήκε ο ήλιος.

«Κατεβάσαμε την οροφή του αυτοκινήτου και “πετάξαμε” μέσα στην πόλη με μια νέα αίσθηση χαράς και, παραδόξως, ελευθερίας που μας είχε καταβάλει», είπε.

Η Liisa κατέγραψε τον γάμο της με μια κάμερα Fujifilm X-T10, επειδή ήταν πιο εύκολο να την κουβαλά όλη μέρα μαζί της από ότι θα ήταν με την επαγγελματική φωτογραφική της μηχανή.

«Δεν είχα στόχο να αποδείξω κάτι ή να παροτρύνω τον κόσμο να μην προσλαμβάνει φωτογράφους γάμων», πρόσθεσε η Liisa. «Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να παίρνει τις δικές του αποφάσεις, είτε για το αν θέλει να παντρευτεί, είτε για το πώς να γιορτάσει εκείνη την ημέρα αν τελικά το κάνει και για οτιδήποτε άλλο στη ζωή».

Παρακάτω μπορείτε να δείτε περισσότερες από τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξε η Liisa, ενώ για ολόκληρο το γαμήλιο άλμπουμ μπορείτε να επισκεφθείτε το blog της.

Liisa Luts