ΔΙΕΘΝΕΣ
21/09/2015 19:40 EEST | Updated 22/09/2015 03:17 EEST

Όπλο για σύγχρονους σταυροφόρους: Τυφέκιο με ψαλμούς από τη Βίβλο για να μην το χρησιμοποιούν τζιχαντιστές

Τυφέκια εφόδου «ειδικά σχεδιασμένα για να μην χρησιμοποιούνται από μουσουλμάνους τρομοκράτες» κατασκευάζει εταιρεία στις ΗΠΑ: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Fox 35, η Spike's Tactical έχει δημιουργήσει το Spike's Tactical Crusader (Σταυροφόρος), το οποίο είναι ένα AR-15 με χαραγμένο πάνω του απόσπασμα από τη Βίβλο: «Blessed be the Lord my Rock, who trains my hands for war, my fingers for battle» («Ευλογητός Κύριος ο Θεός μου, ο διδάσκων τας χείρας μου εις παράταξιν, τους δακτύλους μου εις πόλεμον»- Ψαλμοί του προφήτου και Βασιλέως Δαυίδ).

Ο Μπεν Τόμας, εκπρόσωπος της εταιρείας, είπε στο Fox 35 πως, όταν άρχισε η ανάπτυξη του τυφεκίου, οι ΗΠΑ ετοιμάζονταν να στείλουν όπλα σε αντικαθεστωτικούς στη Συρία. «Όταν φτιάχνεις ένα όπλο, πρέπει να κατανοήσεις ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακό εάν βρεθεί σε (α)κατάλληλα χέρια».

Όπως είπε, θεωρεί τον ψαλμό ως ένα είδος «ασφάλειας», για να μην χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες το όπλο, καθώς δεν πιστεύει πως ένας μουσουλμάνος τρομοκράτης θα δεχόταν να χρησιμοποιήσει ένα όπλο που έχει πάνω του γραμμένο ένα απόσπασμα από τη Βίβλο.

Ωστόσο, ο Τόμας – πρώην καταδρομέας SEAL του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού- διευκρινίζει ότι ο ίδιος θα ήθελε να έχει μαζί του στη μάχη ένα όπλο με γραμμένους ψαλμούς πάνω του, και το Crusader δεν έχει ρατσιστικό χαρακτήρα.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων της Φλόριντα απέστειλε στο Fox 35 ανακοίνωση στην οποία αναφερόταν ότι «το νέο όπλο του κατασκευαστή αυτού δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει την πραγματική απειλή στην Αμερική: το ολοένα και εντεινόμενο πρόβλημα της ένοπλης βίας. Πρόκειται για άλλο ένα ντροπιαστικό διαφημιστικό τρικ που έχει σκοπό να επωφεληθεί από την προώθηση του μίσους, των διακρίσεων και της βίας».

Sponsored Post