ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/09/2015 12:45 EEST | Updated 21/09/2015 17:54 EEST

To φυτοφάγο ερπετό σε μέγεθος αγελάδας που στάθηκε πρώτο στα τέσσερα πόδια του

Dave Catchpole/Flickr
Dinosaur AdventureWeston Park, Lenwade, Norfolk, NR9 5JWGet ready for a great day, armed with your Adventurers' Guide, explore and play in 100 acres of woods and parkland, discovering the amazing world of the dinosaurs.• On arrival set off to explore the Dinosaur Trail • Meet the animals and new Creepy Crawlies in the Secret Animal Garden, with educational activities • Discover tribes and creatures on the Neanderthal Walk • Lunch time with maybe some time to play in the Adve

Είναι το «ερπετό – αγελάδα» και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι το πρώτο πλάσμα που κατάφερε να σταθεί και στα τέσσερα πόδια του.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Independent πρόκειται για ένα «προ-ερπετό» το οποίο έζησε 260 εκατ. χρόνια πριν και όπως εκτιμούν οι επιστήμονες είναι ίσως το πρώτο πλάσμα που μπόρεσε να σταθεί όρθιο και με τα τέσσερα πόδια του.

Τα υπόλοιπα ζώα που έζησαν την Πέρμια εποχή εκτιμάται ότι έρπονταν όπως οι σύγχρονες σαύρες.

Η Δρ Λίντα Τσούρι πραγματοποίησε έρευνα πάνω στα απολιθωμένα οστά του πλάσματος αυτού.

«Φανταστείτε ένα φυτοφάγο ερπετό σε μέγεθος αγελάδας με ένα οζώδες κρανίο και οστεώδη πανοπλία κάτω από την πλάτη του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η μελέτη έδειξε ότι το πρόσθιο άκρο του ώμου από το συγκεκριμένο πλάσμα ήταν στραμμένο προς τα κάτω, έτσι ώστε το βραχιόνιο οστό να τοποθετηθεί κάθετα κάτω.

Η Μόργκαν Τέρνερ μία συγγραφέας του πανεπιστημίου του Μπράουν δήλωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως το πλάσμα δεν θα μπορούσε να κινηθεί έρποντας.

Πολλά οστά πλασμάτων τα οποία έζησαν 260 εκατ. χρόνια πριν βρέθηκαν στο Νίγηρα. Το να περπατά ένα πλάσμα σε όρθια θέση με τα τέσσερα πόδια του είναι πιο αποδοτικό ενεργειακά σε σχέση με το να προχωρά έρποντας.

«Υπάρχουν πολλά περίπλοκα πράγματα σε σχέση με την εξέλιξη της στάσης και της κίνησης τα οποία προσπαθούμε να κατανοήσουμε κάθε μέρα», δήλωσε η κ. Τέρνερ.

Η φωτογραφία είναι αρχείου

Sponsored Post