Ο υπεραιωνόβιος που «έσπασε» το ρεκόρ των 100 μέτρων και προκαλεί τον Μπολτ

Ο υπεραιωνόβιος που «έσπασε» το ρεκόρ των 100 μέτρων και προκαλεί τον Μπολτ

«Φέρτε μου τον Μπολτ» είπε με σοβαρό ύφος ο Χιντεκίτσι Μιγιαζάκι, ο αποκαλούμενος και «Χρυσός Μπολτ», από το όνομα του ταχύτερου ανθρώπου στον πλανήτη, ο οποίος έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα αφού έτρεξε την απόσταση σε 42 δευτερόλεπτα και 22 δέκατα του δευτερολέπτου και έγινε έτσι ο πιο γρήγορος άνδρας άνω των 105 ετών στον κόσμο, δημιουργώντας όχι μόνο μια κατηγορία που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε, αλλά και κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από τον χρόνο μου. Άρχισα να κλαίω κατά τη διάρκεια της κούρσας γιατί πήγαινα πολύ αργά. Ίσως να μεγαλώνω» δήλωσε ο μικροκαμωμένος Ιάπωνας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ερωτηθείς για τις επιδόσεις του Μπολτ, είπε πως έχει πλήρη επίγνωση και συνέχισε, αναφερόμενος στον εαυτό του, πως είναι αρχάριος στο τρέξιμο και ότι χρειάζεται πιο σκληρή προπόνηση.

«Είμαι ακόμη αρχάριος, ξέρετε. Θα πρέπει να προπονηθώ πιο σκληρά. Έχω ως στόχο μου τα 35 δευτερόλεπτα. Μπορώ να πάω πιο γρήγορα» είπε ο Μιγιαζάκι και πρόσθεσε: «Είμαι περήφανος για την υγεία μου, οι γιατροί που με εξέτασαν με βρήκαν απολύτως υγιή και έτσι μου έδωσαν την άδεια να συμμετέχω στους αγώνες. Το μυαλό μου μπορεί να μην είναι τόσο κοφτερό όπως κάποτε, αλλά η υγεία μου είναι εξαιρετική. Ποτέ δεν είχα προβλήματα με την υγεία μου και οι γιατροί είναι εντυπωσιασμένοι μαζί μου και είμαι βέβαιος ότι θα μπορώ να τρέχω για τα προσεχή δύο με τρία χρόνια» είπε ο υπεραιωνόβιος αθλητής.

Ο Μιγιαζάκι ντυμένος με μπλουζάκι και σορτσάκι στο αγαπημένο του χρώμα, το κόκκινο, δεν έκανε και την καλύτερη εκκίνηση, όπως στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό του και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού καταχειροκροτούμενος από τα δισέγγονά του που τον περίμεναν για να του προσφέρουν μπουκέτα με λουλούδια.

Ο Μιγιαζάκι πανηγύρισε τον θρίαμβό του αντιγράφοντας την πόζα του «κεραυνού» που παίρνει ο Γιουσέιν Μπολτ μετά τους αγώνες του. Κατόπιν έλαβε το επίσημο πιστοποιητικό για το ρεκόρ που κατέρριψε στη νέα αυτή ηλικιακή κατηγορία.

Ο υπεραιωνόβιος δήλωσε πως υπάρχει ακόμη χρόνος για έναν αγώνα με τον Τζαμαϊκανό δρομέα.

Σημειώνεται ότι ο Ιάπωνας δρομέας κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία των 100 ετών, με χρόνο 29 δευτερόλεπτα και 83 δέκατα. Ωστόσο χάνει αρκετό χρόνο στην εκκίνηση γιατί δεν ακούει την πιστολιά του αφέτη.

Όπως αποκάλυψε ο Μιγιαζάκι, ο Γιουσέιν Μπολτ την τελευταία φορά που ήταν στην Ιαπωνία του είχε τηλεφωνήσει για να συναντηθούν αλλά έλειπε από το σπίτι.

«Στεναχωρήθηκα πολύ» λέει ο ίδιος.

Ο Μιγιαζάκι, ο οποίος γεννήθηκε το 1910, τη χρονιά που η Ιαπωνία προσάρτησε την Κορέα και όταν ο Τιτανικός ήταν ακόμη υπό ναυπήγηση, ανακάλυψε τον στίβο μετά τα 90 του και όπως ομολογεί πριν από κάθε αγώνα κοιμάται για λίγο.

Έχει ύψος μόλις 1,53 και ζυγίζει 42 κιλά και προπονείται καθημερινά,με θρησκευτική προσήλωση στο πάρκο της γειτονιάς του, στο Κιότο, ρίχνοντας στο σάκο που κουβαλά ένα βάρος του ενός κιλού.

«Είναι ζήτημα θέλησης. Πρέπει να συνεχίζεις» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όχι μόνο δεν σκοπεύει να σταματήσει το τρέξιμο αλλά ετοιμάζεται για τους αγώνες Japanese Masters Championships που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

«Το οφείλω στους θαυμαστές μου» λέει ο ίδιος.

Δημοφιλή