ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/09/2015 11:29 EEST | Updated 23/09/2015 20:02 EEST

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Σκόπελος: Σάρωσε τα πάντα η θεομηνία

Taxydromos.gr
taxydromos
Taxydromos.gr

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη κηρύχθηκε η Σκόπελος, λόγω της βιβλικής καταστροφής που υπέστη εξαιτίας των εντόνων καιρικών φαινομένων.

Αρματαγωγό του Στόλου αποπλέειτο πρωί της Πέμπτη από το Βόλο μεταφέροντας βαρέα μηχανήματα του Μηχανικού συνοδεία αρμοδίων αξιωματικών υπαξιωματικών και οπλιτών για να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες.

Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά από επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη και σε συνεννόηση με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

Στο νησί , έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αντιπεριφεριεάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα. Σε αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε, όπως επίσης και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρείται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το taxydromos.gr.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε από τις Βρυξέλες- όπου διεξάγεται η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των αρχητών κρατών της ΕΕ για το προσφυγικό- επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στην Σκόπελο.

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, θα βρίσκονται αύριο νωρίς το πρωί στη Σκόπελο προκειμένου να έχουν επι τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το Υπουργείο ΥΜΕΔ.

skopelos

Taxydromos.gr

skopelos

Taxydromos.gr

skopelos

Taxydromos.gr

Δείτε το βίντεο: