Παραίτηση Δημήτρη Καμμένου μετά τις έντονες αντιδράσεις για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά tweets

Παραιτείται ο Δημήτρης Καμμένος μετά τις έντονες αντιδράσεις για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά tweets
Eurokinissi

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, υπέβαλε ο Δημήτρης Καμμένος. Στη θέση του αναμένεται να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Aκολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα. Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει»

Νωρίτερα, σε tweet του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του,, μέχρι να «αποδειχθεί η αλήθεια».

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας στον οποίο έθεσε το ζήτημα για τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη προκλήθηκε σάλος από την υπουργοποίησή του στη θέση του υφυπουργού Υποδομών και Δικτύου για ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια τα οποία είχε αναρτήσει σε μέσα κοινωνική δικτύωσης στο παρελθόν. Ο ίδιος από την πλευρά του είχε επισημάνει σε γραπτή του ανακοίνωση ότι η πλειονότητα αυτών των δημοσιεύσεων αποτελεί« προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είχε πει στον Πάνο Καμμένο ότι θα απομακρυνθεί από το υπουργικό συμβούλιο ο υφυπουργός αν ισχύουν οι καταγγελίες για τα ομοφοβικά, ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλια. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Δημήτρης Καμμένος θα καλούνταν και στο Μαξίμου για εξηγήσεις, και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της HuffPost Greece, θα του ζητούνταν να αποδείξει ότι τα tweet με το ρατσιστικό περιεχόμενο δεν είναι δικά του. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί και η βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού υποστηρίζεται ότι ο λογαριασμός του είχε χακαριστεί.

ΝΔ: Η κυβέρνηση άρχισε να φυλλοροεί

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί. Στη φάση αυτή, η “ομάδα των 53” επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα, που αδιαφορούσε για τις προκλητικές θέσεις Δ. Καμμένου. Αναμένεται προφανώς, ενδιαφέρουσα συνέχεια. Διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί».

Οι αντιδράσεις για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου

Η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου έχει πυροδοτήσει πλήθος αντιδράσεων τόσο εντός ΣΥΡΙΖΑ όσο και εκτός. Την αντίθεσή τους εξέφρασαν ήδη Παπαδημούλης, Ραχήλ Μακρή και Τατσόπουλος. Επίσης με μία σκληρή ανακοίνωση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, μέλος της ομάδας των «53», ζητά την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος από την πλευρά του σε γραπτή του ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης έκανε λόγο για «διαστρέβλωση της αλήθειας» και «παραχάραξη» από «μονταζιέρες» συμπληρώνοντας ότι «καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό»

Δημοφιλή