Το Fight Club υπάρχει. Ποιοι παλεύουν και γιατί. Τι λένε οι διοργανωτές του

Το Fight Club υπάρχει. Ποιοι παλεύουν και γιατί. Τι λένε οι διοργανωτές του

Το Fight Club υπάρχει και βρίσκεται που αλλού, στις ΗΠΑ. Εκεί άνδρες, πρώην φυλακισμένοι, πεζοναύτες, αθλητές και όσοι νομίζουν πως έχουν τις ικανότητες μαζεύονται κρυφά σε γκαράζ και γρονθοκοπούνται χωρίς γάντια και άλλα προστατευτικά. Τους αγώνες οργανώνουν πρώην μαφιόζοι και άνθρωποι που έχουν περάσει από το άθλημα της πυγμαχίας.

Αν και μέχρι στιγμής όλα γίνονται εν κρυπτώ οι οργανωτές είναι βέβαιοι πως σύντομα οι αγώνες θα γίνονται νόμιμα και θα αποφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια, αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο φημισμένος στις ΗΠΑ, πρώην μαφιόζος, ο 51χρονος Ντάνι Προβενζάνο (Danny Provenzano).

Βέβαιος ότι το άθλημα μπορεί να γεμίσει στάδια ο Προβενζάνο

Οι αγώνες διεξάγονται σε γκαράζ και άλλα υποβαθμισμένα περιβάλλοντα εκτιμάται ότι οι συμμετέχοντες μπορούν κερδίσουν χρηματικό βραβείο έως και 100.000 δολαρίων.

«Έχω διοργανώσει 60 αγώνες και είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα θα γεμίζουμε στάδια...Η μάχη με γυμνά χέρια απαιτεί δεξιότητες μεγαλύτερες από αυτές στο κανονικό μποξ όπου χρησιμοποιούνται γάντια, γιατί πρέπει να είσαι βέβαιος για τη γροθιά που θα δώσεις. Κάθε μπουνιά μετράει και ένα λάθος αρκεί για να σπάσεις το χέρι σου. Ο αγώνας είναι έντονος, όμως οι γροθιές που ανταλλάσσονται είναι λιγότερες, υπάρχουν περισσότεροι μώλωπες, κοψίματα όμως υπάρχουν λιγότερες εγκεφαλικές βλάβες» δηλώνει στην Daily mail o Προβενζάνο.

Παρά το βίαιο χαρακτήρα του «αθλήματος» και τις αμφισβητούμενες προσωπικότητες που συμμετέχον σε αυτό, υπάρχει μια ευγένεια.

Προ ημερών, συνεχίζει ο Προβενζάνο, τέσσερις πυγμάχοι με προσέγγισαν σε μια κρυφή τοποθεσία στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ και ζήτησαν να παλέψουν όχι για τα χρήματα αλλά για τη χαρά και τον ενθουσιασμό της μάχης, στο τέλος χαιρετήθηκαν και αγκαλιάστηκαν.

Ο Μπόντι Γκαν (Bobby Gunn), πρώην επαγγελματίας πυγμάχος, κέρδισε το 2011 τον πρώτο αγώνα μπόξ χωρίς γάντια και έκτοτε θεωρείται ως ο καλύτερος του είδους του.

«Παλεύω για την οικογένειά μου, για όλους αυτούς τους πυγμάχους που θέλουν να παλέψουν νόμιμα. Κυρίως όμως παλεύω για την τιμή. Παλεύω από την ηλικία των έξι ετών» δηλώνει ο Μπόντι Γκαν.

Όμως το συγκεκριμένο «άθλημα» έχει και κινδύνους, όπως θυμούνται ο Μπόντι Γκαν και ο Προβενζάνο.

«Βρισκόμασταν σε μια αποθήκη στο Μπρούκλιν και ο Μπόντι πυγμαχούσε με ένα Ρώσο για 100.000 δολάρια. Ο Μπόντι κέρδισε την μάχη αλλά οι Ρώσοι όχι μόνο δεν ήθελαν να πληρώσουν αλλά έβγαλαν και τα όπλα τους. Μας τα έβαλαν στο κεφάλι και μας ζήτησαν να γονατίσουμε. Τους είπα ότι μπορούν να κρατήσουν τα χρήματα αλλά θα ήταν τρελοί εάν πίστευαν πως θα το άφηνα να περάσει έτσι. Μάλιστα απείλησα ότι θα τον σκοτώσω, δεν ξέρω εάν θα το έκανα αλλά δεν μπορούσα να τον αφήσω να μας κλέψει 200.000 δολάρια. Τελικά μας έδωσαν τα λεφτά και έφυγαν» είπε ο Προβενζάνο.

Ο ίδιος λέει ότι κάποτε επέτρεπαν τα στοιχήματα και μάλιστα χρέωναν και την είσοδο σε κάποιον για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

«Μπορούσαμε να βγάλουμε περισσότερα από 100.000 τη βραδιά και ένας πυγμάχος να πάρει άλλα τόσα. Όμως θέλουμε αυτό το σπορ να γίνει νόμιμο και έτσι δεν επιτρέπουμε τα στοιχήματα πλέον. Μας έχει πλήξει οικονομικά αυτή η απόφαση αλλά αξίζει εάν καταφέρουμε και νομιμοποιηθούμε» λέει ο Ντάνι ο οποίος έκανε 5 χρόνια φυλακή, από τα 300 που είχε καταδικαστεί αρχικά, για κατηγορίες που αφορούσαν σε μια σειρά αδικήματα από εκβιασμό μέχρι συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία.

«Όταν βγήκα από τη φυλακή ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι και σκέφτηκα το μποξ. Ετσι αποφασίσαμε με τον Μπόντι να ξεκινήσουμε την οργάνωση των αγώνων. Μια φορά οργανώσαμε έναν αγώνα επάνω σε πλοίο που έπλεε σε διεθνή ύδατα έτσι ώστε να μπορούμε να στοιχηματίσουμε νόμιμα, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα γι' αυτό» δήλωσε ο Προβενζάνο στη Daily Mail και πρόσθεσε πως τότε ο Μπόντι κέρδισε ένα πρώην πεζοναύτη σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Δημοφιλή