Παρέμβαση Καραμανλή για την διαδοχή στη ΝΔ

Παρέμβαση Καραμανλή για την διαδοχή στη ΝΔ
Sooc

Δυο συναντήσεις μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το εσωκομματικό τοπίο στη ΝΔ αναφορικά με την κούρσα της διαδοχής στη γαλάζια παράταξη αλλά και την τελική στάση που θα κρατήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος.

Τα βλέμματα όπως είναι φυσικό στρέφονται στη συνάντηση που θα έχει με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή - πιθανότατα το απόγευμα - με τους περισσότερους που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ να προεξοφλούν ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα ασκήσει όλη του την επιρροή προκειμένου ο κ. Μεϊμαράκης να μπει και εκείνος στην αφετηρία της κούρσας για την προεδρία.

Ήδη τα προηγούμενα 24ωρα στελέχη της λεγόμενης Καραμανλικής πτέρυγας είχαν σπεύσει με δημόσιες τοποθετήσεις τους να ταχθούν υπέρ μιας υποψηφιότητας Μεϊμαράκη, ενώ το πρωί άλλο ένα ιστορικό στέλεχος ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης μίλησε με θερμά λόγια για τον νυν Πρόεδρο του κόμματος.

Για πολλούς η θέση που θα πάρει ο Κώστας Καραμανλής θα αποτελέσει τον καταλύτη των εξελίξεων με δεδομένο ότι σε συνομιλητές του έλεγε ότι την δεδομένη χρονική στιγμή θα έπρεπε το κόμμα να σταθεί συντεταγμένα απέναντι στα σκληρά μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή και να μην αναλώνεται σε εσωκομματικές διαδικασίες αναζήτησης νέου ηγέτη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ήρθαν να προστεθούν και οι πληροφορίες που έφεραν στελέχη της ΝΔ να προχωρούν στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, προκειμένου να στηρίξουν ανοιχτά μια υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, αλλά κυρίως για να τον πείσουν να παραμείνει.

Η δεύτερη συνάντηση αφορά στη συνεδρίαση των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, εκεί όπου αναμένεται να οριστικοποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα για την εκλογική διαδικασία.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο, δεν αναμένεται να εκδηλωθούν και άλλα στελέχη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την αρχηγία, πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήδη επισημοποίησε την πρόθεση του να μπει στη μάχη της αρχηγίας.

Στελέχη όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Βασίλης Κικίλιας και η Όλγα Κεφαλογιάννη τηρούν στάση αναμονής, όπως επίσης και ο Μάκης Βορίδης που προσδοκά να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην πολιτική λογική της Καραμανλικής πτέρυγας.

Δημοφιλή