ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25/09/2015 12:39 EEST | Updated 25/09/2015 12:40 EEST

Ήσυχος: Γιατί ζητήσαμε επανακαταμέτρηση ψήφων

Sooc

Σφάλματα στη μεταφορά των καταμετρημένων ψήφων της Λαϊκής Ενότητας διαπίστωσε το κόμμα και υπέβαλε αίτημα περί επανακαταμέτρησης, όπως δήλωσε το στέλεχος του κόμματος Κώστας Ήσυχος.

Ο κ. Ήσυχος, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, είπε μεταξύ άλλων: «Υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι είχαν γίνει κάποια σφάλματα, όχι στην ίδια λογική, στην καταμέτρηση, αλλά στη μεταφορά των αποτελεσμάτων. Από εκεί και πέρα όμως, κανείς δεν μπορεί να έχει ενδείξεις αποχρώσες, συγκεκριμένες, μέχρι να διενεργηθεί η νόμιμη διαδικασία. Σήμερα κιόλας Παρασκευή, είναι η μέρα που θα έχουμε πρόσβαση μαζί με τους δικηγόρους μας σε ορισμένα τμήματα που ζητήσαμε να προχωρήσουμε σε αυτό τον έλεγχο. Είχαμε τρεις περιπτώσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης και κάποιες περιπτώσεις στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Αλλά δεν έχω αυτή τη στιγμή να πω κάτι πιο συγκεκριμένο».

Ερωτηθείς για τα λάθη που έκανε η Λαϊκή Ενότητα είπε:

«Αναμφίβολα υπάρχουν πάρα πολλά σημεία, στα οποία πρέπει να σκύψουμε και να δούμε λάθη, είτε αυτά είναι επικοινωνιακά είτε είναι πολιτικής ουσίας. Υπήρξαν σοβαρά προβλήματα μετάδοσης των μηνυμάτων αυτών προς τους εκλογείς. Η ουσία είναι ότι δεν ήταν το μήνυμά μας η δραχμή, έτσι όπως τουλάχιστον αυτό πέρασε σε ένα μεγάλο βαθμό ή σε μικρότερο βαθμό στη κοινωνία. Εμείς με καθαρό τρόπο είπαμε εντός της Ευρωζώνης είναι εξαιρετικά περιορισμένες οι δυνατότητες της οικονομικής αυτοτέλειας. Το συνδέσαμε με τη λογική ενός εθνικού νομίσματος, το οποίο δεν αποτελεί αυτοσκοπό».

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post