Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας Γιάννη Μουζάλα, Δημήτρη Μάρδα και Παναγιώτη Σγουρίδη

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας Γιάννη Μουζάλα, Δημήτρη Μάρδα και Παναγιώτη Σγουρίδη
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του νέου υφυπουργού Υποδομών, Παναγιώτη Σγουρίδη που ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξερχόμενος, ο κύριος Σγουρίδης δήλωσε ότι νιώθει τιμή που τον επέλεξαν για την συγκεκριμένη θέση, ενώ στην συνέχεια υποστήριξε τον Δημήτρη Καμμένο, λέγοντας πως τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώθηκαν σε μια πτυχή της προσωπικότητάς του, αγνοώντας ότι είναι ένας «εξαίρετος επιστήμονας», όπως τον αποκάλεσε.

O κ. Μάρδας μίλησε για τις τρεις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομική πολιτική της χώρας:

«Η μία αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας, η δεύτερη είναι η εξεύρεση ισοδυνάμων έτσι ώστε να απαλύνουμε τα όποια δύσκολα σημεία της συμφωνίας και η τρίτη είναι το λεγόμενο αναπτυξιακό σοκ».

«Η πολιτική εξωστρέφεια της χώρας που συνδέεται με την προσέλκυση επενδύσεων και τη δυναμική των εξαγωγών, αποτελεί αιχμή του δόρατος όλου αυτού του συστήματος. Αυτή την τρίτη πρόκληση έχουμε κληθεί να υπηρετήσουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση, τονίζοντας πως η κατάσταση βρίσκεται σε ύφεση στα ελληνικά νησιά. Ταυτόχρονα, τόνισε πως το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπιστεί από την μία ημέρα στην άλλη.

«Οι πρόσφυγες δεν θα εξαφανιστούν. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς».

Δημοφιλή