Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες η Κεφαλονιά λόγω της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες η Κεφαλονιά λόγω της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχθεί η Κεφαλονιά ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί την Παρασκευή. Σύμφωνα με το Inkefalonia.gr, το αίτημα απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Θόδωρος Γαλιατσάκος και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στέλνει κλιμάκιο στο νησί, μετά από συνομιλία που είχε μαζί του το πρωί του Σαββάτου.

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας ήταν τεράστια, με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει και πολλά αυτοκίνητα να έχουν ακινητοποιηθεί. Στην Πύλαρο, η κατάσταση ήταν δύσκολη, ενώ πολλά προβλήματα υπήρξαν στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελμάτα. Η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη όταν κόπηκε το ρεύμα για περισσότερες από τρεις ώρες.

«Άρχισε να βρέχει από τις 12:30 και ειδικά από τις 14:00-18:00 έριξε συνολικά 380 τόνους νερού ανά στρέμμα», δήλωσε ο δήμαρχος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα, Σάββατο, ενώ έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Διαβάστε επίσης:

Πήγαινε στην αρχική σελίδα