ΔΙΕΘΝΕΣ
27/09/2015 08:00 EEST | Updated 27/09/2015 08:01 EEST

28χρονη έχει πεθάνει και αναστηθεί 13 φορές

Facebook

Μια 28χρονη γυναίκα από την Βρετανία πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, εξαιτίας του οποίου έχει πεθάνει και «αναστηθεί» 13 φορές.

Η Rebecca Morris-Roberts πάσχει από αντανακλαστική συγκοπή (reflex asystolic syncope), ένα σύνδρομο που προκαλεί αιφνίδιο θάνατο σε κάποιον και στην συνέχεια τον επαναφέρει στην ζωή. Συνήθως αυτό προκαλείται όταν το άτομο βρίσκεται σε νευρική κρίση.

«Τα μάτια μου γυρίζουν, τα χείλη μου και το πρόσωπό μου γκριζάρουν, το σώμα μου σκληραίνει, σταματώ να αναπνέω και αρχίζουν οι σπασμοί», αναφέρει η Roberts, η οποία δεν αντιλαμβάνεται τίποτα όταν την πιάνουν οι κρίσεις.

Όταν τον Απρίλιο του 2014 η γυναίκα ετοίμαζε τον γάμο της, οι γιατροί της πρότειναν να φορέσει ένα βηματοδότη, καθώς η συγκίνηση θα μπορούσε να την σκοτώσει. Όπως η ίδια εξήγησε στην Daily Mirror, κάθε φορά που την έπιανε κρίση, οι πιθανότητες να έρθει στην ζωή μειώνονταν κατά 10%.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η Rebecca είναι λάτρης της αδρεναλίνης, κάνει πολλά επικίνδυνα σπορ και σήμερα, Κυριακή, θα συμμετάσχει σε διαγωνισμό «Survival of the Fittest» του περιοδικού Men's Health.