«Σαρωτικές αλλάγες» προανήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος από το Ζάππειο

«Σαρωτικές αλλάγες» τη Δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος
Eurokinissi

Μία… πρόγευση από τις προγραμματικές του δηλώσεις έδωσε το Σάββατο βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας σε επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Ενώσης Εισαγγελέων, που έγινε στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Στην εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια, ο οποίος έχασε πρόωρα τη ζωή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος μετέφερε στους εισαγγελείς χαιρετισμό του πρωθυπουργού τονίζοντας, ότι «σέβεται, τιμά και εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης», μίλησε για «σαρωτικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη και προανήγγειλε ότι, θα υπάρξει πληθώρα νομοθετικών αλλαγών, ενώ τόνισε πως «ότι, χρειαστεί να αλλάξει θα αλλάξει».

«Κανόνας αδιαμφισβήτητος», είπε ο ο υπουργός «είναι πως όταν έρχεται το νέο, τελειώνει το παλιό» και πρόσθεσε «θα σας παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια, με πλήθος νομοθετικών πρωτοβουλιών. Ότι χρειαστεί να αλλάξει, θα αλλάξει, ότι, είναι να εξυγιανθεί θα εξυγιανθεί!».

Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του λόγου του, όταν τόνισε με νόημα πως «δεν θα πάρω κανέναν τηλέφωνο, παρά μόνο για λόγους κοινωνικούς»…

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρη Μπάγια, για τον οποίον είπε ότι, «προηγήθηκε της εποχής του», συνέχισε λέγοντας ότι, «είναι ανάμεσα μας, ξέρει ότι, τον αγαπούσαμε και τον αγαπάμε» και κατέληξε «εάν τα χρόνια μπορούσαν να γυρίσουν πίσω και ξεκίναγα τη ζωή μου από την αρχή, πάλι εισαγγελέας θα γινόμουνα».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Παπαγγελόπουλος απένειμε στην οικογένεια του Σωτήρη Μπάγια τιμητική πλακέτα, ενώ τιμή αποδόθηκε σε όλους τους διατελέσαντες προέδρους της Ενώσεως Εισαγγελέων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των Κομμάτων, του Αρχιεπισκόπου, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, οι Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων και του ΝΣΚ, τέως Υπουργοί Δικαιοσύνης (Αθανασίου, Βαρβιτσιώτης), οι Πρόεδροι και οι ΓΓ των λοιπών δικαστικών ενώσεων, εκπρόσωποι επιστημονικών ενώσεων, καθηγητές Πανεπιστημίου, δικαστές και εισαγγελείς όλων των βαθμών, και εκπρόσωποι των ΜΜΕ από το Δικαστικό Ρεπορτάζ.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Κωνσταντίνος Τζαβέλας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων «στις νέες προκλήσεις, που προβάλλουν για τους εισαγγελείς στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, της ραγδαίας πληροφόρησης και της αναβάθμισης της εγκληματικότητας» και τόνισε ότι, «είναι ανάγκη η αντιμετώπισης της σοβαρής εγχώριας ή διεθνικής οργανωμένης εγκληματικότητας», καθώς «το έγκλημα συνοδεύεται διεθνώς από έξαρση ακραίων μορφών βίας. Ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως παιδιά, νεαρά άτομα, γυναίκες, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, καθίστανται στόχος και θεμελιώδη δικαιώματά τους παραβιάζονται…|».

Προηγουμένως μίλησε ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, ο οποίος αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία για την αναγκαιότητα δημιουργίας της Ενωσης, ενώ την εκδήλωση άνοιξε ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Εισαγγελέων Δημήτρης Ζημιανίτης.

Δημοφιλή