Humans of New York: Ο διάσημος φωτορεπόρτερ ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή τους πρόσφυγες

Ο διάσημος φωτορεπόρτερ ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή τους πρόσφυγες
HONY

Το «Humans of New York» (HONY) είναι ένα από τα διασημότερα blog/Facebook pages που υπάρχουν αυτή στη στιγμή στο παγκόσμιο ίντερνετ. Ο άνθρωπος πίσω από αυτό, ο Αμερικανός φωτογράφος και blogger Brandon Stanton, ξεκίνησε το 2010 να τραβά πορτρέτα ανθρώπων που του κέντριζαν το ενδιαφέρον στους δρόμους της Νέας Υόρκης, συνοδευόμενα από μια μικρή ιστορία που του έλεγαν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Με τον καιρό το project αυτό άρχισε να κερδίζει φανατικό κοινό, οι ιστορίες των ανθρώπων να γίνονται όλο και πιο ενδιαφέρουσες και να έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο, ενώ το 2013 ο Stanton κυκλοφόρησε και το πρώτο βιβλίο του «HONY», το οποίο έγινε αμέσως best-seller.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Stanton ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κω, με σκοπό να καταγράψει μέσω του διάσημου φωτογραφικού blog του τις ιστορίες των προσφύγων που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στο νησί. Το φωτορεπορτάζ αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό που έχει κάνει μέχρι στιγμής και το πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNΗCR).

O ίδιος έγραψε το εξής κείμενο στις 25/9 στη σελίδα του στο Facebook (η οποία μετρά περισσότερους από 15εκ. ακολούθους):

For the next several days, I’m going to be sharing stories from refugees who are currently making their way across...

Posted by Humans of New York on Friday, 25 September 2015

Μέχρι στιγμής ο Stanton έχει ανεβάσει στη σελίδα του την ιστορία του Muhammad, χωρισμένη σε τρία μέρη (θα είναι έξι, συνολικά), πάντα με συνοδεία πορτρέτων, ενώ αναμένονται αρκετές ακόμα. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε εδώ και εδώ.

I want to begin this refugee series with a post from the summer of 2014. This is Muhammad, who I first met last year in...

Posted by Humans of New York on Saturday, 26 September 2015