ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/09/2015 07:01 EEST | Updated 27/09/2015 07:01 EEST

Λεβέντης: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα, αλλά...

Sooc

«Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ανταλλάγματα. Εγώ δεν ζητάω υπουργεία, λάφυρα και υπουργεία, όπως έκαναν οι κκ Καμμένος και Κουβέλης», ανέφερε μιλώντας σήμερα, Κυριακή, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κέντρου μιλώντας επίσης την Κυριακή και στο Mega τόνισε ότι σε επιστολή την οποία έστειλε στον πρωθυπουργό ζητάει ο κ. Τσίπρας να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να ζητήσει τη νέα – όπως είπε – ατζέντα των μεταρρυθμίσεων – αφού όπως εξήγησε η υπάρχουσα που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού «ρίχνει τα βάρη στον ιδιωτικό τομέα και προστατεύει το Δημόσιο». Για την επιστολή ο κ. Λεβέντης μίλησε και στον ΣΚΑΪ αναφέροντας ότι πιστεύει ότι κ. Τσίπρας ίσως κρατήσει αυτή την επιστολή ως ρεζέρβα και ότι θα την επαναχρησιμοποιήσει όταν η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ναυαγήσει. Στο ίδιο κανάλι αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα είπε ότι «παίζει χωρίς αντίπαλο» αφού «ο κ. Μεϊμαράκης δεν κάνει για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας».

Για το θέμα της κούρσας της διαδοχής ο κ. Λεβέντης σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Μητσοτάκη ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι κουβαλά την κατάρα του επιθέτου του πατέρα του. Επίσης ανέφερε ότι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος του ευχήθηκε για την είσοδό του στη Βουλή ήταν ο κ. Τζιτζικώστας ενώ τόνισε ότι «δεν παρεξηγήθηκα. Όλοι είχαν δικές τους δουλειές».

Σε ό,τι αφορά στο Μνημόνιο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε αυτή τη φορά στο Μega πώς «ούτε σε 200 χρόνια δεν βγαίνουμε» ενώ στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως «Αν δω καλή θέληση από την άλλη πλευρά το όνειρό μου ήταν να μπορέσω να συνδράμω. Τώρα που μου έδωσε την ευκαιρία ο λαός δεν θα το κάνω;»

«Πρέπει να αλλάξει μείγμα πολιτικής ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό της Μεσογείων και επεσήμανε ότι η επιλογή του πρωθυπουργού να κάνει κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο αποτελεί τροχοπέδη αφού «λείπει η κουλτούρα της συνεργασίας».

Στον ΣΚΑΪ ο κ. Λεβέντης μίλησε επίσης και για τον πατέρα του κ. Τσίπρα, Παύλο, πίσω στα 1974 ως νεαρός πολιτικός μηχανικός αναφέροντας ότι ήταν ένας «καλός άνθρωπος», με τον οποίον κάναν «μακρές συζητήσεις», παρά τις πολιτικές τους διαφωνίες.